Știrea zilei

Lovitură dublă pentru Vlad Filat. Deținutul a pierdut la CEDO | VIDEO

Lovitură dublă pentru Vlad Filat. Într-o singură zi, împotriva fostului premier s-au pronunțat două instanțe. În primul caz, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat inadmisibilă una din cererile lui Filat, în care acesta se plânge de mai multe încălcări ale drepturilor sale. Cea de-a doua lovitură, a venit din partea Judecătoriei Buiucani, care a respins cererea de revizuire a primului dosar, în care fostul premier a fost condamnat  la 9 ani de închisoare.

Judecătorii europeni au declarat inadmisibilă una din cererea lui Vlad Filat, în care acesta  s-a plâns pe mai multe încălcări ale drepturilor sale, dar și pe condițiile de detenție.

„La această oră, pe site-ul oficial al Curții Europene eu nu am văzut, în baza de date Hudoc,  nici textul acestei decizii, dar ceea ce anticipăm noi este că: pe prima cerere adresat la Curtea Europeană, cererea care nu ține de fondul cauzei, Domnul Vladimir Filat s-a plâns pe mai multe încălcări ale drepturilor acestuia, și anume pe: condițiile de detenție, pe articolul nr.3, pe ilegalitatea deținerii sale în arest și condițiile de detenție, pe articolul nr.3, pe ilegalitatea deținerii sale în arest și   respectarea vieții private,” VICTOR MUNTEANU, avocat.

Tot astăzi, a fost respinsă și cererea de revizuire, depusă de avocații fostului premier împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Atât apărătorii, cât și Vlad Filat au  declarat că sentința era una previzibilă și neapărat vor ataca-o la Curtea de Apel.

Reamintim că anterior, instanța de judecată a respins cererea lui Vlad Filat de recuzare a judecătorilor Sergiu Lazari și Andrei Neculce, care urmau să se pronunțe asupra cererii de revizuire depusă de fostul premier împotriva sentinței prin care a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Ajută-l să plece”: Pro Moldova a lansat o campanie anti-Dodon

Partidul Pro Moldova a inițiat o campanie împotriva președintelui Igor Dodon. În acest scop, formațiunea …