Știrea zilei

Locuitorii din Taraclia se pot bucura de o farmacie socială, deschisă la inițiativa lui Ilan Șor | VIDEO

De astăzi, locuitorii orașului Taraclia vor avea acces la medicamente mai ieftine cu 20 la sută. O farmacie socială a fost deschisă în localitate cu sprijinul Partidului Politic „ȘOR”, la inițiativa liderului formațiunii, Ilan Șor. Aceasta este deja a treia farmacie socială din țară, celelalte fiind inaugurate anterior în orașul Orhei și satul Jora de Mijloc.

Deschiderea farmaciei sociale în Taraclia le va oferi posibilitatea oamenilor de a procura produsele farmaceutice fără adaos comercial. Acest lucru ia bucurat pe locuitorii orașului, care ne-au mărturisit că pensiile și salariile nu le ajung pentru toate necesitățile.

Mulțumesc pentru că ați deschis o asemenea farmacie. Vom încerca să nu bolim, dar, în caz de necesitate, vom veni aici. Vă mulțumim mult pentru asta!  Până acum cum ați cumpărat medicamentele? Sunt scumpe? – Foarte scumpe. A fost greu, pensia nu ne ajungea. 

Bine, minunat, va fi mai ieftin pentru oameni. Bine, mulțumesc!

Este deschisă o instituție foarte importantă și necesară pentru oraș. Prețurile astăzi sunt cosmice. Dar cred că această farmacie nu e ca altele, ea va lucra în beneficiul oamenilor. 

E super, desigur! Demult trebuia, doar că existau obstacole! De aceea, e foarte bine că au reușit!

Deschiderea farmaciei sociale în oraș a fost o prioritate pentru primarul Veaceslav Lupov, ales din partea Partidului „ȘOR”, care este de părere că asemenea acțiuni reprezintă un sprijin enorm nu doar pentru pensionari, dar și pentru ceilalți cetățeni.

VEACESLAV LUPOV, primarul orașului Taraclia: În primul rând, această farmacie este, desigur, destinată vârstnicilor, dar nu împărțim cetățenii pe categorii. Aceasta este pentru toți cetățenii din Taraclia, toți cei care vor veni la această farmacie vor cumpăra medicamentele la un preț mai mic. Aici prețurile vor fi în medie cu 20% mai ieftine, în funcție de medicament.

Președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, a scris pe pagina sa de Facebook că formațiunea pe care o conduce va continua să implementeze propriul program social, în cadrul căruia a fost deschisă și farmacia socială din Taraclia. În același timp, deputatul a comentat și protestele organizate joi de pensionari în toată țara. Potrivit lui, „măsurile sociale” promovate de Dodon și Chicu îi umilesc pe oamenii care și-au dedicat întreaga viață pentru prosperitatea Moldovei.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: După ce au adăugat câte doi lei pe zi la pensiile lor mizere, guvernarea și-a arătat adevărata atitudine față de cea mai umilită și jignită categorie de oameni din Republica Moldova și cât de mult sunt capabili. Partidul ȘOR susține necondiționat aceste proteste. Dar noi nu ne-am deosebi cu nimic față de restul politicienilor inutili, inerți, dacă ne-am limita doar la vorbe. Continuăm să punem în aplicare propriul nostru program social de sprijin pentru cei anevoiași, în primul rând, pentru pensionari. În cadrul acestui program, deschidem azi o nouă farmacie socială. Noi facem aceste lucruri cu forțe proprii, fără susținerea statului. Nici nu avem nevoie de susținerea unor asemenea personaje inutile cum sunt Dodon și Chicu. Ei au arătat deja de ce sunt în stare.”

Prima farmacie socială a fost deschisă de Ilan Șor în orașul Orhei, în primăvara anului 2018. Partidul Politic „ȘOR” a insistat pe adoptarea unei legi care să prevadă deschiderea farmaciilor sociale în toate satele din țară și asigurarea cu medicamente a pensionarilor și a persoanelor cu nevoi speciale. Inițiativa a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

  •  
  •  
  • 14
  •  

Citește și

Încă un medic din Moldova, răpus de COVID-19

Un medic din raionul Soroca, diagnosticat cu COVID-19, a decedat astăzi, 3 aprilie. Informația a …