Știrea zilei

Locuitorii din Hâncești vor un oraș modern, ca la Orhei | VIDEO

Locuitorii orașului Hîncești speră că alegerile parlamentare noi, din 15 martie, le va aduce schimbări spre bine în localitate. Oamenii spun că vor merge la urne cu speranța într-un viitor mai bun și își vor da votul pentru un profesionist, care îi va reprezenta în Parlament. În timp ce unii nu cunosc prea multe despre candidații înscriși în cursă, alții își doresc ca orașul lor să devină prosper și modern, așa cum este în prezent Orheiul.

Drumuri bune, apă, canalizare, școli și grădinițe moderne – sunt câteva așteptări pe care le au oamenii din Hîncești de la deputatul pe care îl vor alege în data de 15 martie. Ei spun că acesta este și motivul pentru care vor merge la alegeri, în schmb, îi cer viitorul deputat să contribuie la dezvoltarea localității în care s-au născut.

Drumurile sunt principale și apa să fie conectată la sate.

Infrastructura, sigur, și prin suburbii, că noi locuim la țară și lucrăm aici, de aceea, am dori foarte mult drumuri bune să fie pentru că sunt…

Să fie mai curat și multe altele. Drumurile să le mai facă, dar curățenia înseamnă mult. În oraș ar trebui să fie curățenie.

Am încercat să aflăm de la ei dacă au deplină încredere în cei care le cer insistent votul și le promit marea și sarea.

Noi deja am văzut că Partidul Șor multe a făcut pentru Orhei și cred că multe vor face și pentru Hîncești.

Oamenii spun că au decis cu cine să voteze, după ce au văzut că președintele Partidului Politic „Șor”, deputatul Ilan Șor, le-a schimbat viața spre bine orheienilor, iar datorită lui, orașul Orhei dispune de cea mai dezvoltată infrastructură din țară. De asemenea, locuitorii din Hîncești spun că numai echipa Partidului Politic ”ȘOR” a demonstrat că lucrurile în Moldova pot fi schimbe spre bine.

Ne bucurăm. Ei au și drumuri și pentru copii multe școli. Vedem ceva bun, este mai frumos ca în Chișinău. Orheiul întrece Chișinăul, care este capitala țării. – Ați dori ca și la Hîncești să fie așa schimbări? – Sigur. Cine nu ar dori așa să fie. 

Orheiul este frumos, macar că nu am fost, dar l-am văzut la televizor. Eu cred că o să fie bine dacă populația o sa-l voteze. El o să facă o regulă oarecare.

În timp ce unii alegători din Hîncești știu ziua în care sunt chemați la urne pentru a vota pentru deputatul care să le reprezinte interesele, alții sunt mai puțin interesați de subiect și nici măcar nu știu cine sunt candidații.

Nu știu. Nu pot să vă spun. -Nici cine candidează? – Nu, nu, eu în politică nu știu… – Nu veți merge la vot? – Nu, nici nu am mers. 

Nu prea mă uit eu la emisiunile astea. Eu mă uit la ale mele, care îmi trebuiesc. – Nu cunoașteți nici pe ce dată? – Nu știu eu nimic. – Nici nu vă interesează? Deloc. – De ce? – Pentru că sunt.

Alegerile parlamentare noi organizate în circumscripția uninominală nr. 38, din Hîncești, vor avea loc în data de 15 martie. Asta după ce Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat. Până acum, în cursă au fost înregistrați șase candidați.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Antirecord de cazuri noi de COVID-19: 453 în 24 de ore

Noi informații privind starea epidemiologică în contextul pandemiei coronavirusului au fost prezentate de Ministerul Sănătății, …