Știrea zilei

Un președinte de raion și doi membri ai Comisiei Situații Excepționale suspectați de COVID-19, iar un spital a intrat în carantină | VIDEO

Preşedintele raionului Cahul şi doi membri ai Comisiei Situații Excepționale din acelaşi raion sunt suspectaţi la infecţia cu COVID-19. Informaţia a fost confirmată de către reprezentanţii ministerului Sănătăţii pentru postul nostru de televiziune. Persoanele sunt internate la spitalul ministerului Sănătăţii din Chișinău, iar mâine vor fi anunţate rezultatele de laborator. Responsabilii însă nu ne-au spus care este starea lor de sănătate. Patru medici din oraşul Soroca au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Este vorba despre un doctor, doi felceri şi o infirmieră. Informaţia a fost confirmată de către Ministerul Sănătăţii. Potrivit instituţiei, personalul medical nu a fost în contact cu pacienţii bolnavi de Covid-19 la locul de muncă. Acum se examinează de unde ar fi putut lua infecţia. În acelați timp, spitalul din comuna Cărpineni, raionul Hîncești, a fost închis pentru două săptămâni, iar 24 de persoane printre care şi medici se află în carantină.

Se întâmplă după ce o pacientă, a ascuns faptul că a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Mai târziu aceasta a fost testată pozitiv cu coronavirus. Astfel, 50 de mii de persoane care erau deservite de instituţia medicală din Cărpineni acum vor fi nevoiţi să se adreseze medicilor care activează la spitalul din Hînceşti. Despre asta ne-a anunțat primarul localității, iar informația ne-a fost confirmată și de către Ministerul Sănătății.

Primarul satului Cărpineni susține că instituția medicală a intrat în carantină cum două zile, după ce s-a stabilit că 24 de persoane, printre care angajați ai spitalului şi câţiva pacienţi au intrat în contact cu o femeie din satul Bălceana, același raion. Mai târziu, aceasta a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Edilul susține că ea era internată în secţia gereatrie a spitalului din Cărpieni.

ION CĂRPINEANU, primarul comunei Cărpineni, raionul Hîncești: „În prezent, în localitate noi nu avem niciun suspect şi nici un caz confirmat, avem doar persoane cu statut de contactați şi persoane revenite din zona de risc, care sunt plasate în autoizolare acasă şi sunt monitorizaţi de către personalul medical de la oficiul medicilor de familie. Avem în jur de 49 de persoane.”

Spitalul din Cărpineni presta servicii pentru 50 de mii de persoane, inclusiv locuitorii satului Bălceana şi Sofia, care sunt în carantină după ce mai multe persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Instituţia medicală are o capacitate de 100 de paturi.

Anterior, autorităţile din sănătate au anunţat că doi medici care activează în cadrul instituţiilor medicale din Chişinău au fost infectaţi de COVID-19. Alţi patru doctori sunt suspecţi, iar rezultatele testelor urmează să fie făcute publice. Consilierul ministrului Sănătăţii pe domeniul comunicării a precizat pentru postul nostru de televiziune că medicii infectaţi se află într-o stare de sănătate bună.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirusul a furat încă două vieți. Doi bărbați din Ialoveni și Drochia au decedat

În Republica Moldova au fost înregistrate încă două decese în rândul pacienților infectați cu noul …