Știrea zilei

Locuitorii blocului unde s-a prăbușit o balustradă, speriați de groază. Cine s-ar face vinovat de incident, potrivit lor | VIDEO

Balustrada unui balcon de la etajul opt al unui bloc de locuit de pe strada Decebal, din capitală, s-a prăbușit și a ajuns la un etaj inferior. Două echipaje de salvatori și pompieri au intervenit la fața locului și au reușit să înlăture placa de beton, care punea în pericol viața oamenilor. Din fericire, în urma incidentului nimeni nu a avut de suferit, locuitorii însă s-au ales cu o sperietură zdravănă.

Incidentul a avut loc aseară în jurul orei 22:00. Locuitorii spun că s-au speriat foarte tare, iar de vină s-ar face o companie de construcție care a început să execute în apropiere lucrări. Din cauza lor, spun oamenii, simt că blocul în care locuiesc se clatină. Ei mai cred că balustrada nu putea să cadă singură.

„Oamenii s-au speriat. Noi toți am ieșit afară.”

„Stăteam la balcon și am auzit o bubuitură. Și pe urmă s-a prăbușit balconul. Este bine că s-a oprit la etajul șapte și se ținea. Închipuiți-vă viteza pe care o avea și el era să cadă pe acest acoperiș, se strica acoperișul și aici locuiesc oameni. Vă închipuiți ce era să fie. Aceasta este o minune că s-a oprit la etajul șapte. Vor să construiască o clădire după cum am înțeles, litera P așa împrejur, din toate părțile ne înconjoară.”

„Încă nu se cunoaște de ce acest balcon a căzut. El era pilit.”

Pretorul sectorului Botanica a a anunțat că a fost creată o comisie care va stabili cauza prăbușirii.

BORIS PREPELIȚA, pretor sectorul Botanica: „Experții ne-au promis că în 3-5 zile o să avem rezultatul. După, o să facem o ședință la primărie pe cazul dat și o să venim să informăm și populația. Acum, pe moment, nu este vreun pericol de cădere a altor elemente. Am rugat administrația clădirii ca să îngrădească accesul și, în primul rând, să închidă ușile ca să nu iasă nimeni la balcon.”

În urma incidentului, nimeni nu a avut de suferit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pacientul diagnosticat cu Covid-19 care a evadat din spitalul din Cimișlia a fost găsit. Unde se afla bărbatul

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani din raionul Cimișlia diagnosticat cu Covid-19 care a …