Știrea zilei

Locotenent-colonel de poliție, condamnat pentru comercializarea drogurilor

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, membru al unui grup criminal organizat, în trecut angajat al MAI, a fost condamnat la aproape 5 ani de închisoare, pentru că vânzarea drogurilor.

Bărbatul va petrece după gratii 4 ani și 8 luni, fiind condamnat pentru comercializare de droguri. Acesta făcea parte grup criminal organizat (format din cel puțin 13 membri, în raport cu 11 stabiliți anterior), despre care PCCOCS anunța la 7 februarie 2019, atunci când a fost deconspirat.

Inculpatul are doi copii la întreținere. Acesta s-a pensionat din rândurile colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne și deține gradul special de locotenent-colonel de poliție în rezervă.

Bărbatul a fost reținut în iarna anului trecut, în flagrant, în timp ce vindea droguri. Substanța etnobotanică este denumită de către comercianți și consumatori ca „Spice” și reprezintă un cannabinoid sintetic.

Fostul polițist obținea drogurile de la alți membri ai grupului criminal și le vindea în urma înțelegerii telefonice cu consumatorii. Faptele incriminate au avut loc în perioada august 2018 – februarie 2019 și au fost dovedite inclusiv prin probele investigatorului sub acoperire, căruia acesta i-a vândut droguri, rezultatele perchizițiilor, interceptărilor, monitorizărilor vizuale, dar și alte măsuri procesual-penale. În rezultatul faptelor ilegale ale inculpatului și altor membri ai grupului, în întreaga țară au fost comercializate mai multe kilograme de stupefiante.

Potrivit sentinței pronunțate la 2 martie curent, după ispășirea pedepsei, inculpatul nu va putea ocupa funcții de gestionare a substanțelor chimice și farmaceutice timp de 3 ani. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul PCCOCS a solicitat trecerea în proprietatea statului a automobilului inculpatului, care a fost anterior sechestrat, după ce a fost utilizat la comiterea infracțiunii pentru care acesta a fost condamnat. Instanța de judecată a respins această solicitare, însă acuzatorul de stat va contesta sentința cu apel, în această parte, în instanța superioară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Percheziții la Criuleni: „Afaceri ilegale” cu peste zece elicoptere produse clandestin | VIDEO

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale de comun cu Inspectoratul Național de Investigații …