Știrea zilei

LIVE | Coronavirus în Republica Moldova: Noi informații prezentate de ministrul Sănătății

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 este de 149. 25 de persoane, internate la Spitalul Toma Ciorbă, se află într-o stare gravă, a anunțat astăzi, ministra Sănătății Viorica Dumbrăveanu, scrie unimedia.info.

„Avem 149 de cazuri, total persoane care au fost investigate în condiții de laborator sunt 1064. Cazuri de import sunt 49, și anume, Italia, Marea Britanie, Franța, Elevția, Ucraina, România Federația Rusă, Cehia și Germania. De import sunt 100, înregistrate la Chișinău, Hâncești, Soroca, Râșcani, Cantemir, Ștefan Vodă, Căușeni, Ialoveni, Anenii-Noi, Sângerei, dar și din stânga Nistrului”, a declarat ministra.

Totodată, au fost prezentate informații privind starea de sănătate a pacienților.

„În cadrul spitalului Toma Ciorbă, la momentul actual avem în stare gravă 25 de persoane, stare gravitate medie 73 și stare satisfăcătoare 25 de persoane. În cadrul Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru copii avem 10 de persoane, 8 copii și două mame, cu o stare de gravitate medie. La spitalul Clinic Republican avem spitalizate 4 persoane,o persoană este de gravitate medie, restul 3 cu evoluție gravă. La Spitalul Mamei și Copilului, avem o mamă care este internată cu un copilaș și starea acesteia este de gravitate media”, a mai spus ministra Sănătății.

Încă 24 de cazuri de coronavirus au fost confirmate, ieri, în RM. Bilanțul a ajuns la 149 de infectați

Primul deces de coronavirus a fost înregistrat în Republica Moldova. Este vorba despre doamnă de 61 ani , care avea și alte boli cronice.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …