Știrea zilei

LIVE: Încă 32 de persoane, diagnosticate cu coronavirus. În total, s-au înregistrat 263 de cazuri

Autoritățile din Moldova anunță 32 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de prin-ministrul ion Chicu,  la ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. În total, la ora actuală numărul total de cazuri de infecție cu COVID-19 este de 263.

Potrivit datelor, un caz este de import, iar restul 31 sunt locale. Acestea au fost înregistrate la locuitorii din Chișinău, dar și raioanele Ștefan Vodă, Soroca, Sângerei, Nisporeni, Ialoveni, dar și în Stânga Nistrului.

Totodată, autoritățile vor amplasa un centru de triere la Moldexpo.  Anunțul a fost făcut de premierul Chicu.

„Am discutat despre pregătirea în continuare a spațiilor pentru a acomoda potențiali pacienți. Am spus că avem planuri de activare a instituțiilor medicale care vor primi aceste persoane. Actualmente avem 6 instituții în Chișinău, am activat la Bălți și Cahul, sunt pregătite și alte instituții cu statut regional.Am vorbit despre spital, centru de triere alternativ, improvizat. Am decis ca acest centru să fie la Moldexpo, specialiștii au evaluat situația pe loc, până miercuri va fi desfășurat. Sunt 700 de paturi, 5 mii metri pătrați, sunt capacități de a asigura intimitate, este sistem de ventilație bun”, a spus premierul.

Evoluția COVID-19 în Moldova:

7 martie – A fost înregistrat primul caz de coronavirus în Republica Moldova fiind vorba de o femeie revenită din Italia.

10 martie – Încă două cazuri noi de coronavirus confirmate. Este vorba despre doi adulți care au petrecut acasă mai multe zile, fără a respecta un regim de carantină.

11 martie – Al patrulea caz de coronavirus confirmat. Infecția a fost confirmată în cazul unui tânăr care a călătorit în Italia.

12 martie – Încă două cazuri de coronavirus confirmate. Este vorba de o persoană care a fost testate de două ori.

13 martie – Încă două cazuri de coronavirus. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

13 martie – A fost declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus în Moldova.

14 martie – Autoritățile anunță încă patru cazuri de infectare. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța, iar, în premieră, un caz nou reprezintă transmiterea locală.

15 martie –  Au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19. Printre persoanele infectate se numără un copil.

16 martie – Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

17 martie – Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru perioada de 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

17 martie – Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. În Moldova sunt confirmate în total 30 de cazuri.

18 martie – Alte șase cazuri de coronavirus confirmate. Trei cazuri sunt de import, iar trei de transmitere locală.

19 martie – Au fost înregistrate încă 13 cazuri de COVID-19.

20 martie – Autoritățile anunță încă 17 cazuri de infectare. Bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 66.

21 martie – Încă 14 persoane infectate cu COVID-19. Bilanțul ajunge la 80.

22 martie – Încă 14 persoane infectate cu COVID-19. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 94.

23 martie – 15 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Astfel, în total, numărul celor afectați de virusul periculos a ajuns la 109 de persoane.

24 martie – 16 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova, astfel persoanelor infectate a ajuns la 125.

25 martie – Au fost înregistrate încă 24 cazuri de COVID-19.

26 martie – Ministrul Sănătății a anunțat că avem 28 de cazuri noi de îmbolnăviri, iar în total numărul celor infectați se ridică la 177.

27 martie – Autoritățile din Moldova anunță 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, iar în total numărul celor infectați se ridică la 199.

28 – martie – Au fost înregistrate 32 de cazuri noi, în total numărul celor infectați se ridică la 221.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …