Știrea zilei

Liderul de la Tiraspol ar fi de acord să aibă o întrevedere cu Maia Sandu | VIDEO

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar fi de acord să aibă o întrevedere cu prim-ministrul Maia Sandu. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă. Totuși, acesta a subliniat că, în prezent, o asemenea întâlnire nu există în programul său de lucru.

Liderul de la Tiraspol,Vadim Krasnoselski,  a declarat că nu va fi împotriva unei  întrevederi  cu Maia Sandu. Aceasta ar fi posibilă însă în cazul în care ar exista o dorință din partea  Prim ministrului să se întâlnească cu el în calitate de „președinte al Transnistriei”. Krasnoselski a mai  spus că niciodată nu refuză vreo întrunire, și este gata de dialog.

VADIM KRASNOSELSKI președintele nerecunoscutei Republicii  Transnistrene: „Eu niciodată nu am refuzat vreo întâlnire. Această întâlnire nu este planificată, aici trebuie să fie un protocol special, dar nu voi refuza niciodată dacă Maia Sandu va avea dorința să se întâlnească cu mine ca președinte. Sigur că această întrunire va avea loc. Întrebările au rămas aceleași – legate de economie, relații cultural-umanitare,  bancare, de telecomunicații, transport și altele. De  aceea, în principiu, eu nu am să refuz.”

Krasnoselski a vorbit și despre planurile legate de o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit liderului nerecunoscutei republici transnistrene, dialogul ar putea avea loc în septembrie, cu toate acestea, data exactă nu a fost încă stabilită. Potrivit lui Krasnoselsky, ordinea de zi, deși nu a fost încă întocmită, nu este un secret pentru nimeni, ci sunt unele probleme care vor fi discutate în cadrul ședințelor formatului „5 + 2”. Acestea sunt probleme de natură economică, culturală și umanitară. De asemenea, Vadim Krasnoselsky intenționează să includă în  discuție problemele interacțiunii bancare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Hărțuire, intimidare și șantaj”: Proces penal în baza plângerii depuse de Ștefan Gațcan | VIDEO

Procuratura Generală anunță că a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și …