Știrea zilei

Legile cu impact social, promulgate de șeful statului | VIDEO

Igor Dodon a promulgat patru dintre cele nouă legi pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului săptămâna trecută. Președintele spune că le-a identificat pe cele cu impact social, iar cele cu caracter economic sunt încă la examinare.

Pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon a scris că a semnat proiectele ce se referă la acordarea a câte 600 de lei pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, al căror cuantum lunar nu depășește 2000 de lei. De asemenea, Dodon spune că a semnat și modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 și a Legii cu privire la bugetul asigurărilor sociale de stat care prevăd mecanismul de plată a suportului unic.

Totodată, au fost promulgate:

– Legea care prevede modificarea mecanismului de indexare a pensiilor din sistemul public de pensii;

– Legea pentru modificarea Legii cu privire la oamenii de creație și la unitățile de creație.

Amintim că, președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea lor oficială. Dacă legile vor fi promulgate, cca 610 mii de persoane vor beneficia de câte 600 de lei, ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști. Totodată, proiectul pentru modificarea formulei de indexare a pensiilor prevede indexarea în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor către primarii care au aderat la partidul său: Sunt sigur că împreună vom reuși să facem multe lucruri bune pentru a le asigura cetățenilor un trai decent | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și peste 100 …