Știrea zilei

Legi noi, semnate de Candu, transmise spre promulgare | VIDEO

Președintele parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi, aprobate prin angajare de răspundere a guvernului, inclusiv proiectul despre acordarea a 600 de lei de Paști și un proiect care va permite indexarea pensiilor cu 5,3% din 1 aprilie curent.

Conform Constituției Republicii Moldova, în cazuri excepționale, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa parlamentului asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea proiectului, este votată de majoritatea deputaţilor.

Potrivit procedurii, parlamentarii au la dispoziție 78 de ore de la prezentarea proiectului. Întrucât nu a existat, în acest termen, un vot de neîncredere, președintele Parlamentului Andrian Candu a semnat astăzi și a transmis pentru promulgare nouă legi aprobate prin angajare de răspundere a Guvernului. Acestea vor intra în vigoare imediat după publicarea lor oficială.

De menționat că dacă legile vor fi promulgate, cca 610 mii de persoane vor beneficia de 600 lei, ajutor din partea statului, cu ocazia sărbătorilor de Paști. Totodată, proiectul pentru modificarea formulei de indexare a pensiilor prevede indexarea în funcție de media creșterii prețurilor pentru ultimii 3 ani.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …