Știrea zilei

Leancă explică de unde are 50.000 de euro și amenință cu judecata | VIDEO Update

Iurie Leancă va acționa în judecată funcționarii care au scurs informații că el ar fi deținut pașaport diplomatic expirat și că ar fi încercat să scoată din țară zeci de mii de euro. Fostul premier susține că, actuala guvernare, în frunte cu ministrul de interne ar fi încălcat legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Nici Iurie Lenacă și nici Andrei Năstase nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Iurie Leancă s-a arătat indignat că mai multe surse media, care, potrivit lui, sunt aservite liderului PPDA Andrei Năstase, au scris că fostul premier ar fi încercat să treacă frontiera cu un pașaport diplomatic nevalabil și să scoată din țară 50 de mii de euro.

Politicianul susține că astfel s-a urmărit scopul de a induce lumea în eroare și a crea percepția falsă că acesta ar fi încercat să scoată bani murdari, proveniți din surse ilegale. Mai mult, făcând referire la Andrei Năstase și Igor Dodon, Leancă acuză actuala guvernare de incapacitate și lipsa de voință de a face ceva util pentru cetățeni.

 ”Ei cred că toți sunt asemenea lor, că toți trăiesc pe bani “cărați” de la Frankfurt sau transferați pe numele mamei și a soacrei. Ei cred că toți “cară ciumadane” de la Moscova, citez: cu “700-800 mii pe lună, până la un milion” – bani cu care Năstase și partenerul lui de alianță, Dodon, cu care, citez: “sunt atât de compatibili”, își întrețin toată această caracatiță putredă ce ține statul acesta într-o tranziție continuă”, notează fostul premier.

Fostul premier susține că cei 50 de mii de euro sunt bani munciți onest, înainte de a veni în politică, când avea un salariu de zece mii de euro ca diplomat la Haga și de pe când a muncit timp de patru ani ca vicepreședinte al unei prospere companii din Moldova.

”Deci, aceștia sunt banii mei, munciți onest până în 2009 când am venit în politică. Sunt bani câștigați de-a lungul timpului cât am lucrat (2 ani) ca diplomat la Haga cu salariu de 10.000 de euro lunar sau cât am fost vicepreședintele celei mai prospere companii din Moldova (alți 7 ani).”

Iurie Leancă a prezentat și poza pașaportului său diplomatic, care este valabil până în anul 2024. Politicianul susține că prin difuzarea acestor informații s-a încălcat abuziv protecția datelor cu caracter personal, iar acum viața și integritatea corporală și a membrilor familiei acestuia este în pericol. El anunță că își va face dreptate în instanța de judecată și va cere despăgubiri morale, pe care le va dona.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute în presă au apărut informații precum că ex-premierul Iurie Leancă ar fi încercat să scoată din țară 50 de mii de euro, dar a fost întors din drum de oamenii legii, deoarece nu avea toate actele în regulă. Legislația prevede că persoanele fizice au dreptul la ieşirea din Republica Moldova să scoată valută străină în sumă care nu depăşeşte 50 mii de euro, dacă aceasta este declarată.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

35 de mistreți au fost găsiți morți în Pădurea Domnească

Agenţia Naţională pentru Sănătatea Alimentelor anunţă că în nordul ţării a fost înregistrat un focar …