Știrea zilei

Laura Codruța Kovesi, validată de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef european | VIDEO update

Laura Codruța Kovesi a fost validată astăzi de Consiliul UE pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Consiliul COREPER a avut o ultimă rundă de negocieri pe acest subiect, iar candidata din partea României a primit cele mai multe voturi.

Laura Codruță Kovesi a câștigat votul pentru poziția de procuror-șef european în Consiliul UE, după ce ambasadorii statelor membre UE au votat cu 17 voturi pentru din 22 în favoarea candidaturii fostei șefe DNA. Kovesi a avut practic cale liberă, după ce principalul contra-candidat a obținut o funcție importantă în Franța și nu a mai fost interesat să candideze pentru procuror. Președintele francez Emmanuel Macron transmitea anterior, că va retrage candidatura și că o va susține pe Kovesi la conducerea Parchetului European. Astfel, fosta șefa a DNA a fost desemnată candidatul comun al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, după întrunirea COREPER. Precizăm că candidatura Laurei Codruță Covesi nu a fost suținută de Guvernul de la București, iar președintele PSD, Viorica Dăncilă, anunțase oficial acest lucru cu o seara înainte. Prin urmare, ambasadorul României la Uniunea Europeană a votat  împotriva fostului procuror-șef DNA.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirus în lume: Preşedintele Ceceniei a fost spitalizat, medicii protestează în Franța, SUA trimite ajutor în Rusia | VIDEO

Preşedintele Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a fost spitalizat la Moscova, fiind suspect de infecție cu coronavirus, …