15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

La punctele de reabilitare anticaniculă din țară se adresează tot mai mulţi oameni

Tot mai multe persoane profită de asistenţa punctelor de reabilitare anticaniculă instalate de salvatori în câteva regiuni ale ţării.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în perioada 13 – 24 iunie anului curent 41160 mii de persoane au beneficiat de asistență la punctele de reabilitare instalate de salvatori în cele cinci sectoare ale municipiului Chișinău, dar și în raioanele Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni, Hâncești și Căușeni.

Ieri, 23 iunie, 4496 de persoane s-au adresat la corturile anticaniculă la Chișinău. În capitală acestea pot fi vizitate de oameni pe următoarele adrese: sectorul Botanica în apropiere de Centrul Comercial „1000 de Mărunțișuri”, sectorul Centru în preajma „Pieții Centrale”, sectorul Râșcani în apropierea „Pieții Matei Basarab”, sectorul Ciocana pe strada Ginta Latina nr.18 și sectorul Buiucani pe strada Calea Ieșilor nr.1.

Corturile anticaniculă funcționează zilnic de la ora 11:00 până la 18:00 atunci cînd temperatura aerului depășește + 32 grade Celsius.

Oamenii sunt îndemnați să vină aici pentru a bea apă și pentru a se proteja de soare în orele de vârf. Scopul amenajării unor astfel de puncte este de a proteja populația de efectele nocive ale caniculei, în special în orele amiezii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: 396 de cazuri noi au fost înregistrate, șase oameni au pierdut lupta cu virusul. Printre victime este și un medic, soția căruia a murit din cauza coronavirusului | VIDEO

396 de cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate astăzi, astfel bilanțul persoanelor …