Știrea zilei

La Orhei, curățenia de toamnă este în toi | VIDEO

Salubrizarea orașului este pe primul loc, spune administrația Orheiului. Astfel că dis-de-dimineață, 60 de persoane cu 12 autospeciale au strâns frunzele și au transportat deșeurile. Potrivit muncitorilor, în Orhei toți se străduiesc ca orașul să fie curat și frumos.

Diminețile la Orhei încep cu colectarea și evacuare deșeurilor. Astfel, muncitorii Serviciilor Comunal-Locative au grijă ca fiecare porțiune de drum sau de parc să fie măturată și curățită de frunzele uscate.

„Din propria dorință și foarte bine lucrăm, muncim bine și ne străduim ca să fie frumos în oraș.”

„La toți trebuie să ne pară bine, ca să avem un oraș curat, eu așa socot.”

Inginerul șef de la Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere ne-a spus că pentru salubrizarea orașului sunt antrenate zeci de persoane, dar și autospeciale. Mai mult, frunzele care sunt strânse se folosesc pentru terenurile agricole, ca îngrășăminte organică.

NICANOR PULBERE, inginer șef, Servicii Comunal-Locative, Orhei: „Sunt antrenate, la momentul dat 12 unități de transport, care transportă deșeurile, în jur de 60 de persoane, care sunt împărțite în cinci echipe care începând de la ora patru dimineața până la ora 16-17 seara se ocupă cu salubrizarea, greblarea, curățirea, spațiilor verzi, a trotuarelor și a părții carosabile din municipiul Orhei. Vrem ca orașul nostru să devină într-adevăr un oraș poveste, cum vrea și domnul primar, domnul Ilan Șor.”

Orheienii ne-au spus că este o mândrie că localitatea în care trăiesc a devenit atât de frumoasă.

„Ordine se face la timp, e tare frumos în oraș, e foarte curat în oraș, ne mândrim de așa curățenie. La noi niciodată așa nu a fost.”

„Îngrijit și chiar este foarte frumos, de o plăcere să te plimbi pe alee.”

„E curat, e bine, la timp se strânge, la timp se evacuează deșeurile, e bine.”

Precizăm că Orheiul este primul și singurul oraș din Moldova care a achiziționat tehnică specială cu care vara se spală străzile cu soluții speciale pe bază de șampon și apă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Trei pietoni, loviți pe zebră în centrul orașului Orhei

Trei pietoni au fost loviți în timp ce traversau regulamentar strada Vasile Lupu din orașul …