Știrea zilei

La Orhei continuă lucrările de reconstrucție a drumurilor și curților | VIDEO, FOTO

Dezvoltarea infrastructurii din Orhei continuă. De această dată pe strada Valeriu Briceag din apropierea grădiniței numărul 8, au loc lucrări de reparație, în cadrul proiectului amplu de dezvoltare a infrastructurii localității, inițiat de fostul primar. Potrivit autorităților, oamenii din împrejurime se vor putea bucura de un drum bun deja până la sfârșitul acestei săptămâni.

Orheiul a devenit un exemplu pentru întreaga țară în domeniul modernizării infrastructurii şi al dezvoltării vieţii culturale. Însă administrația locală nu se oprește aici, iar de această dată reparația este în toi pe strada Valeriu Briceag, care nu a fost renovată de peste 50 de ani.

DIANA MEMEȚ, primar interimar, mun. Orhei: „Am finisat lucrările de pavaj a trotuarului, care era practic inexistent și acum, după cum am spus și anterior, am trecut la asfaltarea drumului. Primăria Orhei continuă să implementeze toate proiectele începute.”

Cei care cel mai mult s-au bucurat de renovarea acestui drum au fost locuitorii din apropiere, care ne-au spus că de zeci de ani acest drum nu a fost renovat, iar în ultima perioadă, ei mergeau doar prin gropi.

„Era un drum foarte mizerabil, nu puteai să mergi pe acolo. Acum însă, s-a schimbat situația. Îmi place, totul ce se face în Orhei, se face spre bine.”

„Foarte plăcut, este făcut frumos, curat și oamenii sunt mulțumiți.”

„Era mai îngust, mai rău, în schimb s-a schimbat e mai lat, sunt parcări.”

Directoarea instituției preșcolare din apropiere ne-a spus că micuții care erau aduși de părinți la grădiniță, trebuiau să fie luați în brațe pentru a fi mai în siguranță, deoarece nu exista nici măcar o trecere pentru pietoni pe acest drum.

LILIA SOROCEANU, directorul gradiniței Nr. 8, mun. Orhei: „Drumul ce duce spre grădiniță noastră era un drum destul de dificil, nu te puteai deplasa fără obstacole, copiilor le era chiar dificil. Desigur că suntem bucuroși pentru decizia care a fost luată, să se renoveze acest drum.”

Strada Valeriu Briceag are o lungime de 190 de metri și o lățime de 7,5 metri, iar până la sfârșitul acestei săptămâni cei 15 drumari care execută renovarea străzii, planifică să finiseze lucrările.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Republica Moldova, a 4-a cea mai afectată țară din Europa la capitolul infectări cu COVID-19, raportat la populație

Republica Moldova a fost a 4-a cea mai afectată țară din Europa la capitolul infectări …