Știrea zilei

La Odesa, Marea Neagră a devenit cu adevărat neagră | VIDEO

Apa mării negre a devenit cu adevărat neagră! Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care se poate observa cum apa de pe una dintre cele mai populare plaje din Odesa, Luzanovka, a căpătat o nuanță neagră-verzuie.

Potrivit presei locale, în apropierea țărmului, apa este limpede, însă odată ce nivelul apei trece de gleznă, nu se mai văd picioarele. În același timp, apa miroase a alge învechite, însă plantele în sine nu sunt văzute nicăieri. Cu toate acestea, mirosul neplăcut și apa înnegrită se pare că nu deranjează deloc oamenii care se odihnesc aici – aceștia continuând să înoate.

Nu este singurul caz de acest fel. La începutul lunii iunie, algele verzi au devenit tot mai frecvente în apa mării, ceea ce i-a conferit o culoare neobișnuită și a emanat și un miros neplăcut.

Atunci, oamenii au fost preîntâmpinați să evite scăldatul iar în data de 6 august, au fost trimise probe din apa mării către centrul de laborator al orașului, pe plajele din 10, 13 și 16 stații ale Fîntânii Mari, ” Otrada” și „Arcadia” și s-a constatat ulterior că apa nu corespunde normelor și standardelor necesare. La fel, nu se recomandă scăldatul nici în locurile de evacuare a apelor uzate de la stațiile de epurare Yuzhnaya și Severnaya.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Notre-Dame este încă în pericol de a se prăbuşi

Catedrala Notre-Dame, salvată in extremis de la un incendiu devastator în luna aprilie, este încă …