Știrea zilei

La Nord iarnă, la Sud primăvară: Cum explică meteorologii | VIDEO

În timp ce ziua de azi în marea parte a țării a început cu mult soare și temperaturi de primăvară, la nordul republicii a nins. În localitățile din raioanele Râșcani, Drochia și Edineț, au căzut fulgi mășcați, acoperind casele și drumurile cu un strat subțire de zăpadă. Cu toate acestea, meteorologii spun că pe teritoriul țării nu se prevăd ninsori, iar pe alocuri, vor fi înregistrate precipitații sub formă de ploaie.

Șeful Centrului Prognoze Meteorologice, Ghenadie Roșca, a explicat pentru postul nostru de televiziune că ninsoarea matinală din raioanele Râșcani și Drochia este rezultatul unui front atmosferic, care aduce o masă de aer rece spre nordul și centrul republicii.  Precipitațiile nu vor fi de lungă durată, iar spre amiază zăpada se va topi. În prima jumătate a zilei se vor înregistra 10-12 grade în sudul țării, iar ulterior, din cauza frontului de aer rece, temperatura aerului va scădea până la 7 grade.

În partea de Nord, maxima va fi de 7 grade ziua și + 4 seara. În Capitală și în raioanele de centru se aşteaptă +9 grade în termometre, iar în a doua jumătate a zilei – cu 3 grade mai puțin. Izolat vor cădea ploi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acoperișul Casei de Cultură din comuna Doina s-a prăbușit. Consilierii socialiști și democrați au împiedicat dorința primarului din partea PP „ȘOR” de a-l repara la timp | VIDEO

Locuitorii comunei Doina, din raionul Cahul, au rămas fără Casa de Cultură după ce acoperișul …