23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

La mulţi ani, Chişinău! Cum sărbătorește astăzi Hramul orașului capitala | VIDEO

Chișinăul a îmbrăcat astăzi straie de sărbătoare. Astfel, locuitorii capitalei, dar și oaspeții vor avea parte de mai multe surprize, organizate de Primărie, cu ocazia Hramului Orașului. Seara va culmina cu un program cultural cu genericul „Hora Chișinăului”.

Evenimentele dedicate Zilei oraşului au început la ora 08-00, cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Ştefan Cel Mare şi Sfânt, după care, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” a avut loc o slujbă specială.

De dimineață, cu un cuvânt de felicitare pentru chișinăuieni a venit și primarul interimar Adrian Talmaci.

Până la 16.00, în centrul Capitalei, au loc diverse expoziţii şi activităţi culturale pentru copii, iar de la 16.40 va începe programul de divertisment „Odă Chişinăului”, susţinut de formaţia „Avante” împreună cu interpreții Victoria Lungu, Lidia Botezatu şi Radu Dolgan, dar şi alţii interpreţi.

Începând cu ora 18:00 și până la 23:00, în PMAN va avea loc un concert susținut de orchestra municipală de muzică populară a fraților Advahov, interpreții Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Nicolae Glib, Maria Iliuț, Adriana Ochișanu, Vali Boghean, Doina Sulac, Igor Cuciuc, Cristina Ceauș, Lucia Bejenari, Tatiana Martin, Olesea Olteanu, Olivia Cheptea, Iulian Corochi, Cristi Tractor, Ansamblul etnofolcloric „PLĂIEȘII”. La concert vor evolua și interpreții din România – Andra și Fuego.

Seara va culmina cu un show de focuri de artificii la ora 23-00.

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …