Știrea zilei

Jurnaliștii internaționali scriu că Dodon are cel puțin două motive să cedeze Aeroportul Chișinău rușilor | VIDEO

Preşedintele Igor Dodon vrea anularea contractului de concesionare a aeroportului Chișinău pentru că l-ar fi promis rușilor, scrie o publicație străină. Potrivit jurnaliștilor de la eureporter.co, şeful statului va face totul pentru ca aerogara să ajungă la oamenii de afaceri ruşi, care finanţează PSRM-ul. Purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Anterior, aceasta a refuzat să comenteze acest subiect. Totodată, purtătorul de cuvânt al socialiștilor a refuzat și el să ne ofere comentarii la acest subiect.

Jurnaliștii de la eureporter.co scriu că Dodon are cel puțin două motive să cedeze Aeroportul Chișinău rușilor. Primul este de ordin politic și anume faptul că PSRM este finanțat din federația Rusa, iar Putin i-a oferit lui Dodon un sponsor din cercul său apropiat. Acum, însă, a ven it timpul ca drept răsplată, sponsorul să primească Aeroportul Chișinău. Al doilea motiv pentru care Dodon vrea să rupă contractul de concesionare a aerogării ține de aspectul economic. Jurnaliștii de investigație consideră că șeful statului ar fi primit mită de la ruși prin intermediul fratelui său, Alexandru Dodon, care a devenit recent partener de afaceri cu fiul procurorului general rus, Igor Ciaika.

Presa străină susține că acesta a ales să facă afaceri cu fratele lui Dodon, motivul fiind tot gara aeriană. Cei de la eureporter.co se așteaptă că președintele țării va merge până la capăt în intenţia sa, doar că acest lucru va afecta imaginea și bugetul țării. Se așteaptă ca firma care a cumpărat „Avia Invest”, NR Investment, care îi aparține familiei Rotschield, va da statul în judecată, iar suma pe care va fi nevoită Republica Moldova să o plătească va fi destul de impunătoare.

Acest lucru, prevăd cei de la eureporter.co, va însemna sfârșitul lui Igor Dodon, dar și al blocului electoral ACUM, care îl susțin orbește pe șeful statului, în această problemă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: Măsuri înăsprite, întreprinse de autorități după ce au fost confirmate încă 28 de cazuri de îmbolnăviri | VIDEO

Statul înăsprește măsurile legate de combaterea coronavirusului. Toți medicii, polițiștii de frontieră, cei din Ministerul …