Știrea zilei

„Jos trădătorul!”, „Jos Dodon!”, „Dodon la pușcărie!” Mai mulți veterani ai conflictului armat de pe Nistru au protestat în fața reședinței de la Condrița | VIDEO

Jos trădătorul!”, „Jos Dodon!” și „Dodon la pușcărie!”. Sunt doar câteva dintre lozincile scandate de mai mulți veterani ai conflictului armat de pe Nistru, care au protestat astăzi în fața reședinței de la Condrița, acolo unde, acum câteva zile, șeful statului l-a primit pe liderul de la Tiraspol. Atunci Igor Dodon l-a numit pe Vadim Krasnoselski „președintele Transnistriei”. Combatanții și-au manifestat nemulțumirea față de întrevederea celor doi.

„Aici s-a petrecut un act de trădare din partea nepreședintelui nostru, reprezentant al Rusiei. L-au primit pe un așa-numit prezident Krasnoselski, care este un dușman al țării noastre, în acești codri frumoși. Scuipă în fața noastră”.

„Ai călcat în picioare onoarea și demnitatea noastră de veterani și memoria fraților noștri, care au căzut pe timpul de luptă”.

La finalul acțiunii, manifestanții au agățat de poarta vilei prezidențiale o pungă neagră cu calendar, amintindu-i astfel lui Igor Dodon de imaginile surprinse în timpul întâlnirii sale cu fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc. Simbolic, în ea au pus și bani de bilet pentru șeful statului într-o singură direcție, fără să precizeze care anume. Solicitat de noi, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a declarat că acțiunile veteranilor au tentă politică și preelectorală și sunt desfășurate în favoarea unor partide de opoziție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …