Știrea zilei

Jaful de la Moldova-Agroindbank. Instituția vine cu precizări | VIDEO

Sucursala Chişinău-Buiucani a Moldova Agroindbank dispune de unul dintre cele mai complexe sisteme de securitate. Declarația aparține băncii și vine după ce poliția a oferit mai multe detalii despre jaful de proporții de la Moldova-Agroindbank, în care se spune că banca nu ar fi avut un sistem de securitate eficient. În contextul celor menţionate mai sus, reprezentanții băncii cer instituțiilor mas-media reflectarea echidistantă a subiectului.

Într-un comunicat postat pe pagina oficială al Moldova Agroindbank se spune că standardele şi cerinţele de securitate au fost integral respectate, iar serviciile de securitate contractate de bancă şi prestate de o companie licenţiată de Ministerul Afacerilor Interne corespund standardelor impuse în condiţiile de licenţiere.

De asemenea, învinuirea adusă băncii precum că ar demonstra „absenţă totală a unei preocupări pentru implementarea standardelor de siguranţă în sistemul financiar bancar” nu corespunde realităţii. Banca îşi respectă cu stricteţe obligaţiunea de a se conforma standardelor existente în domeniu, iar licenţa acordată de Ministerul Afacerilor Interne companiei care prestează serviciile de securitate reconfirmă acest fapt.

Totodată, conducerea instituției bancare spune că ținând cont de etapa iniţială a anchetei şi desfăşurarea audierilor individuale a clienţilor, este prematur să facem referire la o sumă exactă a pagubelor.

Amintim că la una din sucursalele „Moldova-Agroindbank”, de la Buiucani, în noaptea de 5 spre 6 iulie, persoane necunoscute au pătruns în incinta acesteia, deconectând sucursala de la reţeaua electrică, distrugând sistemul de alarmă şi deteriorând o parte din camerele video. Daunele suportate urmează a fi evaluate.”

Potrivit oamenilor legii, din 84 de casete individuale, deținute la banca respectivă, s-au furat bani, bunuri materiale, bijuterii și acte în sumă de aproape 30 milioane de lei. Poliția Republicii Moldova face apel la autoritățile statului pentru a înăspri legislația în ce privește normele de securitate ale băncilor comerciale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova a mai pierdut doi specialiști din domeniul sănătății din cauza COVID-19, autoritățile atestă o creștere alarmantă a numărului de copii infectați | VIDEO

Moldova a mai pierdut doi specialiști din domeniul sănătății din cauza COVID-19. Este vorba de …