Știrea zilei

Iurie Reniță îl atenționează pe Igor Dodon că va ajunge după gratii și declară că va depune un denunț la Procuratura Generală | VIDEO

Deputatul PPDA Iurie Reniță îl atenționează pe Igor Dodon că va ajunge după gratii și declară că mâine va depune un denunț la Procuratura Generală pe numele președintelui. Se întâmplă după ce ieri, parlamentarul a prezentat o secvență video în care apare fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc care îi transmite o pungă lui Igor Dodon. Potrivit lui Reniță, în pungă s-ar fi aflat 600-800 de mii de euro. Mai mult, deputatul a scris pe rețelele de socializare că este conștient că imaginile fac parte din arhiva cu materiale compromițătoare a lui Plahotniuc, dar neagă că ar face jocul acestuia.

După publicarea imaginilor video, deputatul PPDA menționează într-o postare pe Facebook că are conștiința împăcată pentru că a procedat corect și responsabil în fața cetățenilor.

„Sper că am fost suficient de clar și explicit vis-a-vis de motivele care au condus la prezentarea, pentru întreaga societate, a secvenței video despre cum se face adevărata politică moldovenească în versiunea lui Dodon, Plahotniuc și altora din anturajul lor profund corupt.”, scrie Reniță.

Deputatul dă asigurări că imaginile nu sunt trucate, așa cum susține Igor Dodon, și a publicat aceeași secvență video, filmată din alt unghi. Reniță se arată sigur că șeful statului va ajunge la închisoare și îl atenționează că pentru el coșmarul abia începe .

„Singurul lucru pe care i-l promit lui Dodon, ca șef de stat, e că voi insista să aibă un proces echitabil și transparent, iar la penitenciarul 13 să aibă condiții privilegiate – vor conviețui pașnic și tovărășește cu prietenul lui, Vladimir Plahotniuc, în aceeași cameră. Vor împărți frățește conserve sau “tușonka” făcută pe la Condrița, fără a-și compromite “titlul nobil” de conservă rusească. Nu dispera Igori Nikolaici, coșmarul tău abia începe!”, i-a transmis Reniță lui Dodon.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat luni că nu se poate autosesiza în baza imaginilor publicate de deputat și l-a îndemnat pe Reniță să depună un denunț oficial pe numele președintelui. Contactat de noi, Reniță ne-a spus că miercuri dimineața va merge la procuratură.

Iurie Reniță a publicat luni, 18 mai, noi imagini în care apare Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, unul dintre oamenii apropiați ai fostului lider PDM. Deputatul susține că în punga neagră pe care fostul lider democrat o are în mână s-ar afla 600-800 de mii de euro, iar banii ar fi fost pentru salarizarea angajaților Partidului Socialiștilor.

În discuția celor trei figurează numele unui oarecare Corneliu. Nu este clar dacă este vorba despre deputatul socialist Corneliu Furculiță, însă acesta a reacționat pe pagina sa de Facebook, unde a menționat că nu înțelege de ce s-a speculat pe seama prenumelui său. „Le spun celor, care încearcă acest lucru: zadarnic vă străduiți, sunt ferm și de neclintit”, a scris Furculiță. Contactat de noi, unul dintre avocații fostului lider PDM Vlad Roșca ne-a spus că nu cunoaște detalii despre acest caz, dar nici ce conținea punga, pentru că el nu a fost prezent la discuții. Iar purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. Igor Dodon declarat anterior că imaginile prezentate de Iurie Reniță sunt trucate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sesizare la CC: Un socialist întreabă dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale

Deputatul socialist Vasile Bolea a depus marți, 19 mai, o sesizare la Curtea Constituțională (CC) …