Știrea zilei

Iurie Reniță: Consider necesar să prezint noi documente care demonstrează vina lui Dodon în spălarea de bani prin filiera Bahamas | VIDEO

Deputatul PPDA Iurie Reniță continuă să facă publice documente, care, potrivit lui, ar demonstra spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, și finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon din 2016. După ce săptămâna trecută, Iurie Reniță a publicat pe o rețea de socializare mai multe copii ale unor astfel de documente, de această dată, deputatul a dat publicității noi acte din „operațiunea Bahamas”, care, potrivit lui Iurie Reniță, dovedesc împrumutul de 1 milion 500 mii euro, luat de compania „Exclusiv Media” de la o firma offshore.

Potrivit lui Iurie Reniță, publicarea noilor documente confirmă din nou implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani din Bahamas, avându-l ca principal beneficiar pe Igor Dodon, în campania prezidențială din 2016. Publicarea documentelor a fost o promisiune făcută anterior de către Iurie Reniță, deputatul Octavian Țâcu și Lilian Carp în cadrul conferinței de presă.

IURIE RENIȚĂ, deputat: Fără a pretinde că am substituit Procuratura Generală, în calitatea noastră de deputați am considerat necesar să prezentăm alegătorilor și cetățenilor noștri, dar și instituțiilor statului, abilitate cu responsabilități în domeniul investigațiilor, cum funcționează mecanismul schemelor de spălare de bani în proporții deosebit de mari, scheme ce au compromis procesul prezidențial electoral din anul 2016, utilizate de către reprezentanții marcanți ai PSRM, printre aceștia figurând Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja s.a.

Importanța deosebită și actualitatea stringentă a subiectului este dictată și de prezența unui nou ciclu electoral – campania prezidențială din acest an, spune Iurie Reniță.

IURIE RENIȚĂ, deputat: Având în vedere schemele deja existente de spălare de bani și de finanțare ilegală a campaniei prezidențiale precedente, beneficiar principal al cărora a fost Igor Dodon, nu putem trece cu vederea că o situație similară ar putea să se producă din nou. 

Am încercat să obținem o reacție de la Procuratura Generală referitor la documentele publicate de către deputatul, Iurie Reniță. Reprezentanții procuraturii însă ne-au spus că actele făcute public de către deputat sunt cunoscute procurorilor din 2016.

MARIA VIERU, șefa serviciului de presă PG: Nu sunt o noutate pentru procurori, ele sunt investigate în cadrul cauzei penale inițiate încă în anul 2016 prin faptul spălării de bani.

Solicitat de redacția noastră pentru o reacție la acuzațiile aduse de Iurie Reniță, Corneliu Furculiță a declarat că nu dă comentarii pentru postul nostru de televiziune.

CORNELIU FURCULIȚĂ, deputat PSRM:  În adresa Televiziunii Centrale nu doresc.

Totodată, Petru Burduja, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea nu au răspuns la telefon și nici la mesajul trimis de către reporterul nostru. Nici de la purtătorul de cuvânt al președintelui nu am primit vreun răspuns la mesaj. Amintim că, anterior, deputații Iurie Reniță, Octavian Țâcu și Lilian Carp i-au cerut procurorului general, Alexandru Stioanoglo să solicite Legislativului ridicarea imunități parlamentare pentru trei deputați socialiști, suspectați de spălare de bani și finanțarea PSRM din străinătate, fiind vorba de Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …