Știrea zilei

Iurie Reniță a prezentat dovezi care ar confirma implicarea lui Dodon în spălarea de bani: Ar fi folosit banii în campania electorală | VIDEO

Deputatul PPDA Iurie Reniță a făcut publice mai multe documente, care ar confirma implicarea deputaților socialiști în schema de spălare de bani efectuată prin intermediul unei firme offshore din Bahamas. Potrivit lui, banii ar fi fost folosiți în campania prezidențială din 2016, atunci când Igor Dodon a devenit președinte.

Iurie Reniță a publicat pe o rețea de socializare mai multe copii ale contractelor de împrumut care, potrivit lui, nu au fost declarate de deputații PSRM Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco.

”Din cele prezentate mai sus rezultă foarte clar că acești trei deputați, intenționat și cu bună știință, nu au inclus în declarațiile lor de avere și interese pentru anul 2016, sumele de bani împrumutate de la societatea comercială „Exclusiv Media SRL”, proprietar al căreia este același Corneliu Furculiță și la care activează soția lui Igor Dodon, Galina Dodon.”, a scris Iurie Reniță.

Parlamentarul mai menționează că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar trebui să fie interesat ca ancheta pe acest caz să obțină rezultate. Reniță speră că nu va fi clasat și acest dosar, cum s-a întâmplat în cazul celui cu privire la finanțarea PSRM din străinătate.

În imaginile care au fost publicate și în baza cărora a fost ponit dosarul, Igor Dodon recunoștea tranșant, în prezența lui fostului lider PDM Vlad Plahotniuc, că primește bani din Federația Rusă.

”Procuratura nu mai trebuie să reacționeze discreționar, în funcție de persoanele politice vizate dintr-un partid sau altul, ci să acționeze independent, cu responsabilitate, dar și cu multă demnitate profesională, ce se impune în asemenea circumstanțe.”, precizează Reniță.

Deputatul promite să prezinte și alte documente relevante în care este vizat socialistul Corneliu Furculiță, unul dintre cei mai apropiați oameni din anturajul lui Igor Dodon, care îi este și consătean. Am încercat să obținem o reacție de la cei vizați. Președintele Igor Dodon nu ne-a răspuns la telefon, iar purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu comentează declarațiile politicienilor. Nu a răspuns apelurilor noastre nici Corneliu Furculiță, iar deputatul Vasile Bolea a declarat că nu poate vorbi.

Deputatul Vladimir Odnostalco a cerut să-i transmitem un mesaj pe Fcebook. La mesajul pe care i l-am trimis nu a răspun însă nici acum. Amintim că marți, în cadrul unui briefing, deputații Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp au declarat că, în aprilie 2016, mai mulți membri ai fracțiunii PSRM ar fi beneficiat de împrumuturi de circa 0,5 milioane de lei de la SRL Exclusiv Media.

Banii ar fi venit dintr-o companie offshor din Bahamas și ar fi fost destinați finanțării PSRM la alegerile prezidențiale din 2016.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Ajută-l să plece”: Pro Moldova a lansat o campanie anti-Dodon

Partidul Pro Moldova a inițiat o campanie împotriva președintelui Igor Dodon. În acest scop, formațiunea …