Știrea zilei

Iurie Reniţă a anunțat că va depune o plângere la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, în cazul „un culiok pentru Dodon” | VIDEO

Deputatul Platforma DA Iurie Reniţă a anunțat că va depune o plângere la Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, în cazul pungii negre pe care președintele Igor Dodon ar fi primit-o de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc. Decizia vine după ce Procuratura Anticorupție a respins ca neîntemeiate plângerile parlamentarului pe cazul „un culiok pentru Dodon”.

Deputatul Platformei Da Iurie Reniță a anunțat pe o rețea de socializare că, în data de 22 iulie, a depus o cerere repetată la Procuratura Generală prin care a solicitat anularea ordonanței de refuz privind începerea urmăririi penale și clasare a procesului penal pe cazul „un culiok pentru Dodon”. Potrivit lui, peste o zi instituția a respins-o ca fiind neîntemeiată.

„Pentru bravii noștri procurori de la Procuratura Generală și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la Procuratura Anticorupție”, a scris Reniță.

IURIE RENIȚĂ, deputat Platforma DA: „Pentru bravii noștri procurori de la Procuratura Generală și cea Anticorupție o singură zi a fost suficientă ca să demonstreze că răspunsul la cererea mea era demult pregătit de consilierii lui Dodon, doar că urma să fie aplicată o semnătură de la Procuratura Anticorupție”.

În aceeași postare, deputatul scrie că Procuratura Generală este la cheremul lui Igor Dodon și că va iniția un demers către Parchetul European.

„După ce Procuratura Anticorupție a respins cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un demers oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi. Cei care s-au obișnuit să folosească cu atata iresponsabilitate și ineficiență banii Uniunii Europene, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanți. Să nu considere „kuliokarii” că nu se vor găsi și pentru ei „ac de cojoc”!, – a men’ionat deputatul.

IURIE RENIȚĂ, deputat Platforma DA: „După ce Procuratura Anticorupție a respins cererea mea doar pentru a-l proteja pe Dodon și pe prietenii lui, mă văd obligat să fac un demers oficial către Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi. Cei care s-au obișnuit să folosească cu atata iresponsabilitate și ineficiență banii Uniunii Europene, vor trebui să se obișnuiască deopotrivă să dea socoteală în fața unor procurori europeni cu adevărat independenți și echidistanți. Să nu considere „kuliokarii” că nu se vor găsi și pentru ei „ac de cojoc”!

Ulterior, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care a specificat că nu comentează declarații politice și i-a îndemnat pe membrii partidelor să renunțe la retorica prin care se încalcă brutal principiul independenței procesuale a Procuraturii și se discreditează activitatea instituțiilor de drept. Solicitat de noi, purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a declarat că nu comentează acest subiect.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a examinat denunțul depus de Andrei Năstase și adresarea lui Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PD Vlad Plahotniuc o pungă. Potrivit lui Reniță, în pungă ar fi fost bani. Procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Cu șezlonguri, jucării gonflabile de apă și pancarte pe care scria: „Noi ne-am conformat, dar voi nu”. Zeci de administratori ai piscinelor au protestat în fața Guvernului | VIDEO

Forțați, acum două zile de autorități, să-și sisteze activitatea, zeci de administratori ai piscinelor au …