Știrea zilei

Italianul a fost în România, vindecat de coronavirus

Cetățeanul italian de la care a luat virusul primul român infectat cu coronavirus este vindecat. Două teste consecutive au ieșit negativ. El este tratat în Italia și urmează să fie externat peste trei zile. La rândul său, tânărul de 25 de ani din Gorj este vindecat și urmează să fie externat, cel mai probabil, mâine, transmite digi24.ro

Cetățeanul italian a călătorit în Gorj și Dolj, la finalul lunii februarie, și a transmis noul coronavirus unui tânăr român de 25 de ani. De asemenea, bărbatul din peninsulă a venit însoțit și de un prieten de 51 de ani, care a contactat virusul.

Aflat într-o clinică din Rimini, bărbatul în vârstă de 71 de ani urmează să fie externat miercuri, în urma testelor negative la coronavirus. În timp ce s-a aflat în România, în perioada 18-22 februarie, el a intrat în contact cu zeci de oameni. Acestora li se adaugă pasagerii care cu mers cu el în avion atât pe drumul dinspre Italia spre Craiova, cât şi invers. Persoanele bănuite că ar putea avea virusul au fost testate, rezultatul fiind negativ.

Tânărul de 25 de ani din România ar putea fi externat luni, dar există o problemă: familia lui se află în izolare la domiciliu și deocamdată nu se știe dacă poate merge acasă. El a fost de la început un pacient asimptomatic și nu a fost nevoie să primească tratament.

Tânărul a făcut parte dintre cei care s-au aflat în preajma italianului de 71 de ani care a fost în România și care, ulterior, la revenirea în Italia, a aflat că este infectat cu coronavirus. În România, tânărul din localitatea Prigoria, județul Gorj, a fost considerat pacientul nr.1 infectat cu coronavirus.

În prezent, în România mai sunt confirmate încă două cazuri de contaminare cu coronavirus. Unul dintre pacienți, din Maramureș, care a avut probleme respiratorii și a fost nevoie de terapie intensivă, se află internat la Cluj-Napoca, starea lui fiind bună. Al doilea pacient este o femeie din Timișoara, a cărei stare este, la fel, considerată bună.

Astăzi, 1 martie, la nivel național, sunt 49 de persoane în carantină și 7.893 de persoane în izolare la domiciliu, în scădere deoarece persoane introduse inițial în izolare au ieșit din perioada de incubație a virusului, de 14 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

OMS recunoaşte că există “dovezi emergente” despre răspândirea noului coronavirus prin aer

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut marţi, 7 iulie, că există “dovezi emergente” despre …