Știrea zilei

Italia face două spitale în 6 zile. La Bergamo nu mai sunt locuri la morgă

Situaţia disperată din Italia a determinat autorităţile din nordul ţării să demareze construirea unui spital. Termenul: 6 zile.

Lombardia, regiunea de nord a Italiei, este în stare de urgenţă. 3.852 de pacienţi spitalizaţi, dintre care 560 la terapie intensivă sunt la Milano, Brescia şi Bergamo, cele mai importante oraşe ale Lombardiei. Ieri, 149 de oameni au încetat din viaţă datorită coronavirusului doar în nordul ţării.

Astăzi, autorităţile din Milano şi Brescia au demarat discuţiile pentru construirea unor spital de campanie pentru bolnavii de coronavirus în zonele Fiera di Milano şi Fiera di Brescia, după ce ziua de ieri a fost cea mai dificilă de până acum în privinţa numărului de îmbolnăviri. 1.227 de pacienţi au fost diagnosticaţi, 126 au murit doar în Brescia.

Spitalele provizorii ar urma să aibă câte 500 de paturi de terapie intensivă fiecare.

Preşedintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a declarat într-o emisiune că „Germania ar trebui să vândă aparate de ventilare şi să nu le ţină doar pentru cetăţenii ei”. Acesta a îndemnat la cooperare în interiorul UE, scrie presa română.

Iat la Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din nordul Italiei, alături de Milano şi Brescia. Toate se află în regiunea Lombardia.

Morga din Bergamo nu mai are locuri libere, scrie cotidianul Corriere della Sera, prezentând imaginea dramatică din oraşul lombard.

Potrivit jurnaliştilor din insulă, străzile oraşului sunt goale, iar puţinii oameni care se avâtă să iasă din case poartă măşti. „Este o linişte ca în deşert”, spune primarul Giorgio Gori.

Bergamo se confruntă cu cea mai mare avalanşă de decese de la Al Doilea Război Mondial încoace, iar morga nu mai are locuri libere. În aceste condiţii, cadavrele celor răpuşi de COVID-19 sunt duse direct la biserici. 142 de oameni au murit în oraş.

Primul deces din cauza COVID-19 a fost înregistrat la Bergamo pe 23 februarie. O persoană în vârstă de 83 de ani a fost victima.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …