Știrea zilei

Italia a impus interdicție pentru cetățenii care sosesc din Republica Moldova. Țările care se mai regăsesc în listă

Joi, 9 iulie, Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Aceste 13 țări sunt considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu COVID-19, scrie cotidianul.md.

Interdicţia de călătorie se aplică pentru următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

„La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, citat de rainews.it.

Ministrul italian a precizat că persoanele care au locuit sau au tranzitat aceste 13 ţări cu 2 săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18.666 cazuri. Dintre acestea, 624 au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pacientul diagnosticat cu Covid-19 care a evadat din spitalul din Cimișlia a fost găsit. Unde se afla bărbatul

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani din raionul Cimișlia diagnosticat cu Covid-19 care a …