Știrea zilei

Ion Chicu nu și-a prezentat raportul de activitate deputaților, ci doar în fața jurnaliștilor

Și dacă nu a reușit să-și prezinte raportul în plenul Parlamentului, premierul Ion Chicu a recurs la un plan de rezervă. Acesta și-a vociferat realizările în sala de conferințe, doar pentru jurnaliști. Premierul a negat că ar fi venit la Parlament la indicația lui Igor Dodon, așa cum susțin deputații din opoziție. Astfel, şeful executivului s-a lăudat cu cele mai importante reușite pe care le-a obținut Guvernul în cele 100 de zile de la învestire. În timp ce premierul îşi prezenta raportul în faţa presei, la solicitarea socialiştilor şedinţa Parlamentului a fost închisă. În rezultat, chiar dacă pe ordinea de zi erau 40 de subiecte care urmau a fi examinate, deputații prezenți în sala plenului au votat pentru închiderea ședinței.

Ion Chicu spune că a convenit cu Zinaida Greceanîi ca să vină în Parlament şi să prezinte realizările Guvernului, asta deși Biroul Permanent a stabilit că premierul urmează să vină cu raportul în data de 27 februarie.

ION CHICU, prim-ministru al R.M: Ce au discutat la Biroul Permanent că va veni până pe data de 27, asta ţine de competenţa Parlamentului, eu am anunţat că sunt gata să vin astăzi. A fost iniţiativa mea lansată patru săptămâni în urmă, ca să vin astăzi la Parlament.

Chicu a negat că ar fi venit la Parlament la indicația lui Igor Dodon, așa cum susțin deputații din opoziție și a insistat să-și prezinte raportul în fața jurnaliștilor.

ION CHICU, prim-ministru al R.M: Eu nu coordonez deciziile care ţin de activitatea operativă a Guvernului cu nimeni. Eu aş vrea să vă prezint câteva fragmente din informația pe care vroiam să o prezint în faţa legislativului şi care, din moftul politic al unora, nu a fost prezentată la tribună. Astfel, şeful executivului s-a lăudat cu cele mai importante reușite pe care le-a obținut Guvernul în cele 100 de zile de la învestire.

Astfel, şeful executivului s-a lăudat cu cele mai importante reușite pe care le-a obținut Guvernul în cele 100 de zile de la învestire

ION CHICU, prim-ministru al R.M: După cum cunoaşteţi, bugetul anului 2020 este un buget al investiţiilor în infrastructură. Doar pentru infrastructura drumului,în anul curent, sunt planificate şapte miliarde de lei. Pentru pedagoci, medicii și polițiștii care vor merge în sate să lucreze vor beneficia de compensație de 100% din partea statului.

În timp ce premierul îşi prezenta raportul în faţa presei, la solicitarea socialiştilor şedinţa Parlamentului a fost închisă, lucru care a stârnit reacţii negative din partea deputaţilor.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: Din cauza că noi nu am lucrat cum trebuie ieri şi astăzi, este o problemă cu importul produselor agroalimentare.

MARINA TAUBER, deputat Partidul Şor: Jocul acesta duce şi mai tare ţara noastră în sărăcie şi în haos politic şi economic.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Nu trebuie acum să vă jucaţi la emoţie. În rezultat, chiar dacă pe ordinea de zi erau 40 de subiecte care urmau a fi examinate, deputații prezenți în sala plenului au votat pentru închiderea ședinței.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …