Știrea zilei

Ion Chicu despre criza de polițiști în Moldova: Motivele ar fi condițiile de lucru, dar și nivelul de salarizare | VIDEO

Criză de polițiști în Moldova. Astăzi în cadrul întâlnirii membrilor Guvernului cu preşedinţii de raion, prim-ministru Ion Chicu a declarat că pe teritoriul țării este un mare dificit de cadre în organele poliției. Potrivit lui, motivele ar fi condițiile de lucru, dar și nivelul de salarizare.

ION CHICU, prim-ministru: Este insuficiența de personal atât în inspectoratele raionale, dar și la nivel de polițiști de sector – 30, 35%, undeva și mai grav 50%. Trei mii și ceva de polițiști lipsesc, deci anume acei care interacționează cu comunitatea. Probleme sunt mai multe aici, prima – nivelul de salarizare, de aceea și în 2019, și în 2020, și în 2021 o să venim cu majorări pentru acest sector, dotarea inclusiv cu locuințe a sectoriștilor.

Totodată, în cadrul ședinței, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a declarat că în sistem sunt în jur de 3500 de funcții vacante, iar o bună parte din angajaţi au demisionat în ultimele cinci luni, când la conducerea MAI era Andrei Năstase. Contactat de postul nostru de televiziune, liderul PPDA, Andrei Năstase, a refuzat să ne comenteze acuzațiile, spunând că nu are timp.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: au fost confirmate 362 de cazuri noi, șapte persoane au pierdut lupta cu virusul. Iar începând de 10 august piscinele își pot relua activitatea | VIDEO

Șapte persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, astfel bilanțul deceselor a ajuns la 835 …