Știrea zilei

Ion Chicu a preluat ideea PSRM și a lui Dodon și optează pentru anticipate | VIDEO

Premierul Ion Chicu a criticat dur, în această dimineață, partidele de opoziție care boicotează ședințele Parlamentului și, respectiv, împiedică angajarea răspunderii Guvernului pentru cele patru proiecte de lege, care prevăd, inclusiv, rectificarea bugetului de stat. În context, șeful cabinetului de miniștri a aruncat vina pe aceste partide pentru criza economică, susținând că în actuala situație legislativul s-a discreditat și trebuie dizolvat. Astfel, premierul, care se declară tehnocrat, preia mesajul politic al Partidului Socialiștilor și al președintelui Igor Dodon, care, de asemenea, se pronunță pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

ION CHICU premierul Republicii Moldova: „Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că obiectivul principal este de a dizolva acest Parlament utilizând orice cale posibilă. De aceea, o să urmărim și o să vedem ce se va întâmpla astăzi la ora 14:00, iar ulterior în funcție de comportamentul acestor politicieni vom lua decizii ce să facem mai departe.”

Amintim că prim-ministrul Ion Chicu a încercat de două ori să vină în Parlament pentru a-și asuma răspunderea pentru cele patru proiecte de lege, dar din lipsa de cvorum, convocarea ședințelor a eșuat.

Deputații din opoziție au boicotat ședințele în plen susținând că Parlamentul este funcțional și nu este nevoie ca Guvernul să ia asupra sa responsabilități pentru majorarea salariilor și a pensiilor.

În replică, Ion Chicu a amenințat că va demisiona, dar apoi s-a răzgândit și a anunțat că va veni în Parlament cu pachetul de legi pe care și-a asumat răspunderea, până când va fi votat. Următoarea ședință este preconizată pentru astăzi la ora 14.00.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Poziția și soluțiile Partidului Politic „ȘOR” în contextul situației catastrofale din sectorul agrar

Partidul Politic „ȘOR” a lansat o serie de propuneri în vederea susținerii sectorului agrar și …