Știrea zilei

Ion Chicu a explicat cum vor lucra de săptămâna viitoare structurile subordonate Guvernului | VIDEO

Începând de luni, 23 martie, ministerele, Cancelaria de Stat, dar și alte structuri subordonate Guvernului, vor activa după un program special de muncă. Programul angajaților va începe la ora 7.30 dimineața și se va încheia la ora 16.00, cu o puză de mază de 30 de minute. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Situații Excepționale, care s-a convovcat într-o nouă ședință. 

ION CHICU, premierul Republicii Moldova: Raționamentul acestei decizii este de a fluidiza traficul, în special, cel de pasageri în transportul public, astfel angajații din sectorul public să folosească transportul public într-un timp diferit de cel pe care îl folosește majoritatea populație i. Am venit cu concretizări în ceea ce privește unele activități economice. Sunt reluate și continuă activitățile de comerț cu ridicarea tuturor tipurilor de mărfuri. Erau confuzii. Deci, nu a fost sistată activitatea depozitelor angro, comerțul cu ridicata, respectiv am venit cu clarificări din acest punct de vedere. Exact așa, în ceea ce privește comerțul electronic și livrarea de mărfuri de orice tip, nu a fost sistată această activitate. Sunt multe persoane care nu sunt asigurate, nu au polițe, prin decizia de astăzi, toți vor beneficia de acest tratament, li se va acorda suportul necesar.  Aveți grijă de sănătate și vă rog stați acasă, în special, în perioada de wekeend.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …