22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Ion Ceban: ” Von construi grădinițe moderne și accesibile pentru fiecare copil”

„Grădinițe moderne și accesibile pentru fiecare copil”, asta promite să facă socialistul Ion Ceban în cazul în care va câștiga alegerile pentru primăria capitalei. Ceban dă asigurări că va elabora un program de modernizare a instituțiilor preșcolare, va îmbunătăți calitatea alimentației copiilor, dar și că se va lucra la îmbunătățirea procedurii de înscriere online în grădinițe.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban s-a arătat deranjat de faptul că copiii nu prea au condiții bune în instituțiile preșcolare. De aceea, și-a propus ca în cazul în care ajunge în fotoliu de primar al capitalei, 80 de grădinițe să fie renovate în totalitate, iar alte 20 să fie date în exploatare.

Avem nevoie de a face aceste lucruri și le vom face împreună. Copiii trebuie să aibă un mediu comfortabil, iar părinții trebuie să știe că fiecare copil poate și va fi înscris la grădinița de copii, declară ION CEBAN, candidat la funcția de primar al capitalei, PSRM.

În același timp, Ceban spune că își dorește deschiderea a 100 de grupe noi, inclusiv grupe-creșe.

Sunt foarte mulți copii care astăzi, marea majoritate, nu sunt admiși până la vârsta de trei ani, așa cum ar avea nevoie mulți părinți care muncesc, a dăugat ION CEBAN, candidat la funcția de primar al capitalei, PSRM.

În municipiul Chișinău sunt 159 de grădinițe pentru copii. Pentru întreținerea acestora, anual, din bugetul municipal se alocă peste 700 de milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …