22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene | VIDEO Update

Investitorii „Air Moldova” cer să fie încetate presiunile politice asupra companiei aeriene. Aceștia susțin într-un comunicat de presă că, în pofida multiplelor învinuiri, care aveau drept scop formarea unei imagini negative, investitorii „Civil Aviation Group” și colectivul „Air Moldova” au continuat să lucreze în beneficiul companiei și al pasagerilor.

Investitorii afirmă că punerea sub sechestru a capitalului statutar și al activelor companiei nu o singură dată a afectat negativ implementarea planului de dezvoltare în continuare a „Air Moldova”, iar atacurile din partea structurilor de stat continuă să creeze un climat investițional neprielnic și pun în dificultate dezvoltarea companiei aeriene.

Totodată, aceștia acuză statul că nu și-a îndeplinit obligațiunile asumate cu privire la majorarea capitalului statutar cu 151 milioane de lei.

În plus, fondatorii „Civil Aviation Group” susțin că au achitat peste 80 la sută din datoriile companiei de stat „Air Moldova”.

”Pe lângă datoriile de bază, au fost achitate chiar și penalitățile și procentele pentru datoriile față de întreprinderile de stat „Moldatsa”, „Autoritatea Aeronautică Civilă” și Serviciul Fiscal, în valoare de 24 milioane de lei, care nu erau prevăzute în contractul de privatizare.” , se arată în comunicat.

Investitorii mai afirmă că au redus semnificativ datoriile față de partenerii externi și, de asemenea, au restructurat datoriile existente și au făcut investiții de peste 180 de milioane de lei în anul 2019.

Amintim că, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Igor Dodon a declarat că investitorul ”Civil Aviation Group” avea angajamentul să achite datoriile companiei în valoare de 1,2 miliarde de lei și să vină cu investiții. Șeful statului a mai adăugat că, deși ”Civil Aviation Group” avea angajamentul să achite datoriile companiei în valoare de 1,2 miliarde de lei și să vină cu investiții. Șeful statului a mai adăugat că, deși investitorul raportează că a achitat un miliard de lei, în realitate datoriile ”Air Moldova” astăzi constituie 1,1 miliarde.

În cominucat se precizează că, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, din 21 Ianuarie curent, directorul general al „Air Moldova” a prezentat poziția investitorilor de a continua realizarea planului investițional, în cazul în care vor înceta atacurile din partea statului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …