Știrea zilei

Investigare selectivă a privatizării | VIDEO

Comisia parlamentară de anchetă privind privatizările din perioada 2013-2019 este de părere că, contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău poate fi anulat, deoarece concursul s-a desfășurat cu multe încălcări în procesul de concesionare. Membrii comisiei spun că vor depune și o sesizare la Procuratura Generală, prin care vor cere cercetarea penală a comisiei de concurs, organizat de Guvern. Comisia parlamentară de anchetă nu declară însă de ce nu investighează și privatizarea Aeroportului din anul 2000. Atunci când  în spatele ei au stat Victor Țopa și Andrei Năstase.   

Astfel, potrivit președintelui comisiei parlamentare de anchetă, Igor Munteanu, desfășurarea concursului de concesionare a Aeroportului s-a făcut cu mari abateri de la lege. De aceea, cei care au făcut parte din comisia Guvernului care a și organizat concursul de concesionare ar trebui să fie cercetați penal. Nu este clar însă care este vina companiei Avia Invest în acest sens deoarece, în anul 2013, în urma unui concurs desfășurat de autorități,  Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune companiei Avia Invest .

IGOR MUNTEANU, președinte, Comisia parlamentară de anchetă: „Comisia de anchetă consideră că singurul remediu juridic asupra acestei concesionări cu încălcări grave ale legislației naționale este ca părțile să revină la  poziția inițială, iar Aeroportul să revină fără întârziere în gestionarea statului.”

De asemenea, Munteanu cere Procuraturii Generale extinderea urmăririi penale în cadrul dosarului penal intentat pe marginea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, inclusiv prin acțiuni de cercetare a membrilor Comisiei de concurs, dar și inițierea unor acțiuni de urmărire penală urgente. Munteanu însă refuză să vorbească de ce Comisia  de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice nu investighează și privatizarea companiei Air Moldova din anul 2000. Atunci când în spatele  privatizării au stat Victor Țopa și Andrei Năstase.

IGOR MUNTEANU, președinte, Comisia parlamentară de anchetă: „Stimată domnișoară de la Televiziunea Centrală, eu nu am venit în fața dumnevoastră să comentez declarațiile tuturor politicienilor din Republica Moldova. Și înainte de 2000 au fost diverse speculații sau diverse învinuiri pe care comisiile noastre de anchetă nu le analizează, noi am  analizat doar caracterul distorsionat și falsificat al contractului de concesionare care a fost alocat, autorizat acestei  companii Avia Invest.”

Precizăm că în anul  2000 Andrei Năstase a fost numit vicedirector al companiei de stat Air Moldova. În acea perioadă, preşedinte al Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile era Victor Ţopa. Anterior, liberalul Dorin Chirtoacă a spus că va sesiza procuratura din Germania în legătură cu privatizarea din 2000 a Companiei „Air Moldova” de către o firmă germană, care potrivit investigațiilor sale ar aparține lui Victor Țopa, nașul de cununie al liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase. De cealaltă parte, Năstase spunea că învinuirile lui  Chirtoacă sunt cu tentă electorală.

Amintim că în anul 2013, statul a dat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău companiei  Avia Invest  pe un termen de 49 de ani.

De atunci și până acum, Aeroportul și-a schimbat imaginea, iar împreună cu echipa care îl administrează, Avia Invest, a fost nominalizat la cele mai prestigioase premii din aviație. Datorită modernizării din ultima perioadă a infrastructurii, acesta a și concurat la nivel internațional cu alte  aeroporturi și companii aeriene din întreaga lume.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, iar alte 295 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus | VIDEO

Încă 12 persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore. Este …