Știrea zilei

Întreținerea cimitirului evreiesc. Câți bani s-a alocat pentru anul 2020

Pentru anul 2020 s-au alocat 1,4 milioane de lei, resurse necesare pentru întreținerea cimitirului evreiesc. Declarația îi aparține ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, în cadrul unei ședințe convocate de premier, în cadrul căreia au fost discutate subiecte abordate de mai mult timp de către comunitatea evreiască din Republica Moldova, scrie realitatea.md.

Pușcuța a menționat că în anul 2018, Guvernul a alocat mijloace financiare pentru reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău, care nu au fost valorificate.

La finele anului 2018 a fost adoptată decizia de transmitere a cimitirului evreiesc din gestiunea Consiliului municipal Chișinău în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care este responsabil inclusiv de crearea muzeului evreilor. „Vreau să vedem la ce etapă ne aflăm în prezent și ce măsuri trebuie să întreprindem pentru a avansa în acest proiect”, a precizat prim-ministrul.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a informat premierul că municipalitatea a alocat un spațiu pe strada pietonală din Chișinău, pentru crearea muzeului de istorie al evreilor. Șeful executivului a solicitat ca responsabilii de la minister să organizeze o ședință cu comunitatea evreiască pentru a discuta subiectul amplasării muzeului.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Proteste în toată țara, împotriva politicii antisociale și vorbelor goale ale PSRM! Membrii și simpatizanții PP „ȘOR” cer ridicarea pensiilor | VIDEO

Proteste în toată țara. Peste șase mii de persoane au ieșit în stradă în această …