Știrea zilei

Întâlnirile cu cetățenii, prioritate pentru Marina Tauber chiar și în ziua reținerii | VIDEO

Pe agenda de lucru a deputatul Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber, întâlnirile cu cetățenii au fost mereu prioritate. Deputatul de fiecare dată răspundea prompt solicitărilor acestora și se implica în rezolvarea problemelor cotidiene. Și în dimineața zilei de luni, zi în care a fost reținută, Marina Tauber a avut cu orheienii întrevederi pe care urma să le continue după prânz. E încă o dovadă a faptului că deputatul doar își urma agenda și era gata, de fapt, să colaboreze cu ancheta, la fel ca și deputatul Reghina Apostolova.

Au fost discutate diverse probleme care îi preocupă pe orheieni. În special – starea de sănătate, ajutoarele oferite de către primărie, recalcularea pensiei, îmbunătățirea condițiilor de trai, dar și multe altele.

De exemplu, o doamnă din Orhei are probleme de sănătate și nu îi ajung bani pentru a-și procura medicamente, așa că în urma audierilor femeia a fost ajutată.

„Lemne, cu focul este greu și de la Asistența Socială poate mi-a da o persoană.”

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Vă ajutăm cu medicamente, cu transport, cu lemne și ceea ce ține de alte probleme o să discutăm cu primăria municipiului Orhei și cu Consiliul Raional.”

Totodată, ca să nu fie nevoită în baston să circule cu transportul public, femeii i-a fost oferită o mașină ca să poată ajunge la spitalul din Chișinău.

O altă doamnă din satul Peresecina, raionul Orhei a venit la audiențe din motiv că autoritățile locale, la aniversarea a 50 de ani de căsătorie, nu i s-a oferit niciun ajutor bănesc, chiar dacă a depus unele cereri, împreună cu soțul.

„Am plătit impozitele 50 de ani în primărie, cinstit și cum, adică, niciodată nu am primit niciun ajutor material 50 de ani.”

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Pe baza cererii dumneavoastră, voi face o solicitare de deputat, adresată domnului Buzu, domnului primar și organelor respective.”

Un alt bărbat, care a participat la audiență, a venit cu o problemă și mai serioasă. Domnul Mihai a ajuns să se judece cu vecinul său, care a construit adăpost pentru animale chiar sub geamul bucătăriei sale.

„M-am adresat la cinci instanțe, nu a venit nimeni, mi-a spus numai prin judecată și am dat în judecată. Vă spun că aceasta pentru mine este foarte scump.”

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Noi o să vă oferim asistență juridică necesară, desigur că gratuită.”

Marina Tauber ne-a spus că aceste audiențe sunt binevenite, deoarece deputații din Parlament pot fi mai aproape de oameni.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Nu toți cetățenii ajung la noi cu probleme și această posibilitate este o posibilitate bună să rezolvăm problemele lor.”

Audienţele cu deputații Parlamentului sunt făcute în fiecare luni și sunt menite să creeze un dialog permanent, constructiv, între autorităţi şi cetăţeni, la care oamenii îşi expun părerile, problemele şi propunerile. Partidul Politic ”ȘOR” va continua să soluționeze în primul rând problemele sociale și va depune toate eforturile pentru a ajuta oamenii.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova. Chicu: Dacă continuăm să fim iresponsabili, vor muri mulți | VIDEO

Pandemia de coronavirus ia amploare, iar numărul celor infectați crește de la o zi la …