Știrea zilei

Întâlnirea președintelui cu presa: Cum Dodon răspunde la întrebarea „ce era în kuliok”, cât a costat conferința și ce cadouri au primit jurnaliștii | VIDEO

A promis că va răspunde deschis și sincer la întrebările jurnaliștilor, pe care i-a invitat la reședința de la Condrița, însă președintele Igor Dodon nu s-a ținut de cuvânt. Șeful statului a evitat să ofere răspunsuri exacte la mai multe întrebări incomode ale presei, inclusiv, la cele puse de reporterul nostru. Și de această dată, președintele le-a oferit cadori celor prezenți, gest pentru care a fost criticat din nou. 

Întâlnirea de la Condrița s-a desfășurat în aer liber, iar cei peste 40 de jurnaliști, care au fost așezați cu respectarea distanței sociale, au încercat pe rând să ofere mai multe întrebări președintelui în speranța că acesta va răspunde sincer, așa cum a promis. De la vorbe la fapte însă e cale lungă, iar șeful statului a răspuns cum a crezut de cuviință. De exemplu, la întrebarea acordată de Televiziunea Centrală legată de sacoșa neagră pe care ar fi primit-o de la fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, președintele a evitat să răspundă.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Nu era nimic acolo. Unii deputați spun că acolo ar fi fost bani pentru finanțarea PSRM.

– Da poate era tușoncă.

– Vă întreb pe dumneavoastră. Eu am răspuns la această întrebare de o sută de ori și cred că este o întrebare retorică. Puteți să bifați că ați dat-o.

– În sacoșă se vedea că este ceva.

– Poftim.

– Vă mulțumim și ultima întrebare”.

Igor Dodon a refuzat să răspundă și atunci când a fost întrebat de reporterul nostru de ce ia zis fostului lider PDM – „iar umblați cu „kulioacele?”, în momentul în care Vlad Plahotniuc i-a înmânat o pungă neagră cu calendar.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Ia mai sunteți insistenți, voi ăștia de la OrheiLand. V-au antrenat pe voi acolo. Parcă v-am răspuns la această întrebare, fetelor. Stimați reprezentan ți mass-media, eu vreau să vă mulțumesc pentru această discuție. Eu cred că a fost o discuție bună”.

De precizat că la evenimentul organizat la reședința de la Condrița reporterii de televiziune nu au avut voie să fie însoțiți de cameramani. Filmarea a fost asigurată însă de mai multe camere de luat vederi, o macara și o dronă. Întrebat de jurnaliști cât a costat organizarea, Igor Dodon nu a avut un răspuns.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Este contract oficial între instituția prezidențială cu cei care au organizat tot acest eveniment. Cât costă eu nu știu, sincer, dar nu este scump și este prevăzut în cheltuielile care sunt prevăzute pentru discuțiile președintelui cu presa”.

La final, șeful statului a organizat o excursie pentru jurnaliști, inclusiv în beciul prezidențial.

„Intrăm prin beci, dar încercăm să ținem distanța socială, pentru că pe urmă tot voi o să-mi săriți în cap”.

Ulterior, reprezentanții mass media au fost invitați la masa de tip fourchette, nu toți însă s-au delectat cu bucate. Și de această dată, președintele a pregătit cadouri pentru presă. În punga cu sigla prezidențială fiind incluse mai multe tipuri de băuturi alcoolice.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Acesta este vin alb, vin roșu, care este de aici. Aceasta este țuică din prune pregătită la Sadova. Aceasta este vișinată, care este tare bună și aceasta este mierea care v-am promis-o”.

Nu toți jurnaliștii au acceptat cadoul din partea Președinției. Printre ei se numără și reporterul postului nostru de televiziune, care a participat la evenimentul de la Condrița. Luni, Consiliul de presă a emis un comunicat în care se spune că cei care acceptă “atenții” din partea politicienilor aduc prejudicii întregii bresle. Anterior, președintele Igor Dodon le-a mai oferit reporterilor vin și conserve de carne, gest care a fost criticat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …