20 octombrie 2019, duminică
Știrea zilei

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo | VIDEO

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Astfel Tatiana este a cincea sportivă moldoveană care a cucerit dreptul să participe la competiție.

Câștigătoarea Jocurilor Olimpice de tineret de la Buenos Aires, înotătoarea Tatiana Salcuțan, va evolua și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Sportiva din Tiraspol a câștigat acest drept după ce a îndeplinit Normativul A la 200 metri spate în cadrul Campionatului Mondial din Coreea de Sud. Salcuțan a ocupat locul 10, acesta fiind cel mai bun rezultat dintre înotătorii moldoveni la Mondialul de seniori.

Tatiana Salcuțan este a cincea atletă moldoveană care a cucerit dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anterior, normativele de calificare au fost îndeplinite de Zalina Petrivskaya, care a obținut biletul olimpic de acreditare, la concursul internațional de la Kiev Ucraina, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul 72,84 metri.


Maratonista Lilia Fisikovici, care a obţinut baremul olimpic la Virgin Money London Marathon 2019 pe 28 aprilie, iar Dimitriana Surdu, aruncare greutăţi, a obţinut calificarea la Campionatele Internaționale ale României, în Cluj Napoca, pe 7 iunie curent.

Deasemenea Alexandra Mîrca a obţinut cota de participare olimpică la Campionatul Mondial din Olanda, unde s-a clasat pe locul 7. Va fi a doua participare la Olimpiadă pentru Mîrca după cea din 2016, care a avut loc la Rio de Janeiro, Brazilia. Astfel, 5 sportivi din Republica Moldova şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în 2020.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Două persoane publice care gestionau SA „Moldtelecom”, reținute pentru delapidări și abuz de serviciu | VIDEO

În Dubai, din banii „Moldtelecom”-ului. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, a pornit …