Știrea zilei

Inițiativa „Fotbal în școli” – susținută de deputați și jurnaliști | VIDEO

Un grup de jurnaliști și deputați au promovat modul sănătos de viață în rândul tinerilor, printr-un meci de fotbal, susținând astfel recenta inițiativă – „Fotbal în școli”, lansată de Federația Moldovenească de Fotbal. Atât parlamentarii, cât și jurnaliștii, s-au arătat impresionați de participarea la meci și spun că astfel se mai detașează de problemele cotidiene. Printre jucători s-a numărat și prezentatoarea postului nostru de televiziune, Dorina Gherganov, care a avut rolul de căpitan al echipei.

Jucătorii echipelor, formate din jurnaliști și deputați, au menționat că susțin campania socială ”Fotbal în școli” și spun că este o inițiativă binevenită.

DORINA GHERGANOV, prezentatoare, Televiziunea Centrală: Mă simt onorată, într-un fel, că fac parte din campania lansată de Federația Moldovenească de Fotbal, de promovare a fotbalului în rândul tinerilor, în rândul copiilor, pentru că până la urmă, asta este un mod sănătos de viață și pregătește tânăra generație pentru un corp sănătos, o minte sănătoasă.

RADU MARIAN, deputat, Blocul ACUM: Sunt un mare fan al fotbalului, toată viața am jucat și sigur că mă bucur că pot fi și eu aici să joc, să ne mai relaxăm după zilele tensionate care sunt în Parlament acum. 

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: Este un sport de echipă și iată de ce, poate undeva ar trebui și noi, politicienii, să luăm exemplu și să ne dăm seama că doar în echipă mare, să fim toți uniți putem să facem ceva. 

Potrivit organizatorilor, meciul a fost un exemplu pentru tânăra generație, dar și un imbold pentru parlamentari să acorde mai multă atenție copiilor.

ALEXANDRU GRECU, coordonator Departamentul Comunicare Federația Moldovenească de Fotbal: Evenimentul este pentru a promova această campanie și pentru a informa autoritățile, deputații, politicienii noștri despre faptul că trebuie să acorde mult mai multă atenție copiilor, pentru că copiii sunt viitorul nostru. 

Federația Moldovenească de Fotbal, împreună cu Ministerul Educației, au pus bazele proiectului „Fotbal în școli” acum două zile și care va fi implementat, deocamdată, în circa 100 de școli din țară, unde vor fi deschise clase sportive specializate în fotbal. Din ianuarie 2020, de două ori pe săptămâna, elevii claselor 1-4 vor practica acest sport.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …