Știrea zilei

Vlad Filat a fost eliberat din închisoare pentru condiţii „inumane”. Cum arată celula în care a stat fostul premier | VIDEO update

Fostul premier Vlad Filat a fost eliberat din închisoare, pentru că ar fi fost ținut în condiții degradante și inumane. Cel puțin aceasta este decizia instanței de judecată. În presă însă, au apărut mai multe poze din celula în care a fost deținut fostul premier, iar din imagini se vede că acesta a stat în condiții mult mai decente.

Din imaginile apărute în 2016 pe Today.MD, se vede că realitatea este cu totul alta. Camera în care stătea fostul premier era luminoasă și dispunea de un televizor cu ecran LED. Ba mai mult, în cameră fostul lider PLDM, Vlad Filat avea chiar și o bucărie improvizată, unde se văd diferite vase și un cuptor cu microunde.

Ex-premierul mai dispunea de un reșou electric, dar și de mobilier nou – diferite dulapuri și noptiere. Unde mai pui că avea până și draperii, atât la ușa cât și la fereastră. Totodată, pe unul dintre pereți, se poate vedea cum atârnă un calendar. Anterior, Filat a declarat că condițiile din celulă și le-a creat singur.

De menționat că celulele din penitenciarul numărul 13 sunt într-o stare deplorabilă, iar condițiile inumane.

Amintim că fostul premier, Vlad Filat, a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare, pentru trafic de influență și corupere pasivă. În vara acestui an, pedeapsa lui Filat a fost redusă cu 685 de zile, adică un an şi zece luni, conform unei decizii a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Însă, la 3 decembrie, după mai bine de patru ani de închisoare Vlad Filat a fost eliberat. De menționat că pe rolul Judecătoriei Chișinău se află al doilea dosar penal pe numele lui Vlad Filat. Ex-premierul este acuzat, în acest caz, de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Fostul premier pledează nevinovat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministerul Sănătății anunță alte 6 decese provocate de coronavirus și 269 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Austria închide granițele pentru moldoveni | VIDEO

După Italia, Ungaria și România, Austria este noua țară care închide granițele pentru moldoveni. Asta …