Știrea zilei

Incinerarea deşeurilor va fi permisă în Moldova

Incinerarea deșeurilor pe teritoriul Republicii Moldova se va realiza în condiții controlate riguros. Parlamentul a aprobat, în două lecturi, modificări la Legea privind deșeurile.

Amplasarea instalațiilor de incinerare și coincinerare pe teritoriul țării noastre va fi strict reglementată, iar proiectarea, construcția și exploatarea acestora va fi efectuată în conformitate cu normele în construcții și pe baza actelor permisive de mediu stabilite de legislație.

Livrarea și recepționarea deșeurilor la instalațiile de incinerare va fi efectuată cu respectarea măsurilor de precauție care asigură prevenirea sau limitarea poluării aerului, solului, apelor de suprafață și a celor subterane și a altor efecte negative asupra mediului și sănătății umane, stabilite prin Regulamentul privind incinerarea deșeurilor, aprobat de Guvern, scrie unimedia.info.

Incinerarea și coincinerarea deșeurilor va fi permisă doar în cadrul unităților autorizate de către Agenția de Mediu. De asemenea, modificările legislative prevăd că emisiile în aer și în apă provenite de la instalațiile de incinerare și de coincinerare a deșeurilor să nu depășească valorile-limită de emisie prevăzute de actele normative.

De asemenea, pe teritoriul Republicii Moldova va fi interzisă incinerarea sau coincinerarea anvelopelor uzate, întregi și tăiate.

În prezent, incinerarea și coincinerarea deșeurilor de orice proveniență este interzisă, cu excepția deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Colectarea ilegală a banilor în şcoli şi grădiniţe, interzisă

Şefa-adjunct a Direcţiei generale educaţie tineret şi sport Chişinău Viorica Negrei spune că a fost …