Știrea zilei

Închiderea OrheiLand, acțiune politică. Oamenii cer guvernării să nu utilizeze copiii în lupte politice | VIDEO

Vizitatorii parcului de distracții OrheiLand, familiile cu copii, care în timpul vacanței de vară au fost lipsiți de posibilitatea să viziteze parcul iubit, pe parcursul întregii săptămâni s-au adresat la administrația OrheiLand și conducerea municipiului Orhei cu întrebarea: când OrheiLand își va relua activitatea în regim normal. Începând de duminica, la intrările în parc și la fiecare carusel stau de gardă polițiștii, care nu permit nimănui accesul pe teritoriu. În legătură cu această situație, conducerea din Orhei și cea de la OrheiLand a decis să vină cu explicații. Astăzi oficialii au prezentat în fața jurnaliștilor un șir de documente în care se arată că nu există încălcări și absolut toate normele anti-COVID sunt respectate pe teritoriul parcului de distracții. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului Politic ”Șor” susțin că guvernarea lui Dodon a început o luptă josnică împotriva opoziției.

Cu un șir de acte, prezentate în calitate de dovezi, au venit astăzi primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, și directorul parcului de distracții ”OrheiLand”, Igor Druță, pentru a demonstra că toate normele sanitare sunt respectate, comparativ cu locurile de agrement din capitală. Oficialii au declarat că nu există niciun motiv de a nu permite familiilor să-și aducă micuții la cel mai grandios parc de distracții din Moldova.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Atât timp cât pe parcursul a trei luni de zile nu s-a identificat nici un focar în zonele de agrement noi cerem și insistăm să permiteți anume OrheiLandului să lucreze. Începem de la copii 12 luni – 4 persoane, de la 1 la 5 ani -8 persoane, de la 6 la 9 ani – o persoana de la 10 la n19 ani opt persoane”.

IGOR DRUȚĂ, director OrheiLand: „Efectivul este verificat de către medici permanent , inclusiv oaspeții. Parcul este dotat cu panouri unde sunt prevăzute regulile de comportament. Vă prezint careva imagini în ziua de azi care au fost realizate în orașul Chișinău cum se distrează oamenii cum se iau măsurile de prevenire în comparașie cu parcul OrheiLand vedeți și dumneavoastră că nu se iau măsuri de profilaxie de preîntâmpinare.Iată uitați-vă la momentul de față ce are loc în parcul Chișinău”.

Olga Corceac este mama a trei copiii și ne mărturisește că micuții ei mereu insistă să meargă la la distracții în parcul OrheiLand. Femeia spune că este în dificultate de a le explica de ce nu au voie să frecventeze locul pe care l-au îndrăgit atât de mult.

OLGA CORCEAC, locuitoare a municipiului Orhei: „Pe mine copiii mă întreabă în fiecare zi când plecăm la OrheiLand. Nu știm… Acolo stă poliția, acolo o să ne amendeze”.

În cadrul unui briefing susținut în parcul de distracții, deputații Partidului Politic „ȘOR” au declarat că oamenii legii au comis un abuz în cazul Orheiland. Aleșii poporului primit să meargă până în pânzele albe pentru a readuce pe fețele oamenilor zâmbetele de altădată.

VADIM FOTESCU, deputat Partidul Politic „ȘOR”: „Când au venit din Chișinău polițiștii echipași ca pentru operațiuni speciale. Cu arme, cu spray-uri de gaz cu bîtele fiind conștienți unde merg înțelegând că înafară de părinți și copii pe acest teritoriu nu există criminali. Noi vom obliga pe cei de la guvernare să respecte legea în țară și vom deschide acest parc ca să bucurăm parinții și copiii”.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Partidul Politic „ȘOR”: „Tot ce s-a petrecut în parcul OrheiLand la 28 iuni este o acțiune politică. Astăzi noi comunicăm desprefaptul că la copiii cărora deja s-au furat 3 luni care sunt limitați în distracții nu pot să fie privați de unicul loc din țară care este inedit”.

Totodată, reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” susțin că, în opinia lor, guvernarea lui Dodon a început o luptă josnică împotriva opoziției. Solicitat pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt alpreședintelui, Carmena Sterpu, nu a răspuns la mesajele noastre pentru a ne oferi un comentariu la aceste acuzații.

Amintim că activitatea celui mai mare parc de distracție din țară – OrheiLand – a fost zădărnicită, duminica trecută, după ce autoritățile au încercat să-l închidă, formal, bazându-se pe o hotărâre a Comisiei Extraordinare Excepționale de Sănătate Publică. Teritoriul a fost împânzit de polițiști, unii veniți din Chișinău. Ei au impus oamenii să părăsească locul, amenințându-i cu amenzi, iar vizitatorii s-au opus și au venit în apărarea îndrăgitului parc. Ei au fost susținuți de reprezentanții partidului Politic „ȘOR”, potrivit cărora, polițiștii au acționat abuziv, fără a prezenta actele necesare, așa cum cere legea. De asemenea, autoritățile centrale au fost acuzate de aplicarea dublelor standarde, având în vedere că în Chișinău zonele de agrement rămân deschise.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Certificatul medical nu este necesar la admiterea în instituțiile de învățământ

Certificatul medical nu se regăsește în lista actelor necesare pentru dosarul de admitere. Despre această …