22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Începe admiterea la USMF „Nicolae Testemițanu”. Cât costă să fii student la medicină în 2019 | VIDEO

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova anunță perioada de depunere a cererilor de participare la concursul de admitere la studii – de la 8 până 20 iulie 2019.

Tot mai mulți tineri optează pentru meseria de doctor. Și în acest an, dis-de-dimineață, părinții împreună cu copiii lor își așteaptă rândul pentru a depune documentele la medicină. Contactată telefonic de către postul nostru de televiziune, secretara responsabilă a Comisiei de Admitere la Universitatea de Medicină, Diana Uncuță ne-a oferit mai multe informații referitor la taxa de studii pentru anul acesta:

Diana Uncuță – secretar responsabil Comisia de Admitere USMF: „La medicină unde sunt și locuri la buget și la contract taxa este de 30.100 de lei, la farmacie nu știm, pot fi și locuri bugetare și la contract este de 30.500 de lei, la stomatologie, de asemenea, nu știm, pot fi locuri la buget și contract – 30.700 de lei.”

Chiar dacă procedura de admitere a demarat, numărul de locuri care vor fi oferite pentru studii la buget nu se cunoaște încă.

Diana Oncuță – secretar responsabil de admitere: „La farmacie și stomatologie nu putem ști cum va fi anul acesta, poate fi și la buget și la contract, nu cunoaștem exact până când nu avem hotărârea de guvern a Republicii Moldova.”

La 28 iulie vor fi prezentate rezultatele finale ale concursului de admitere la studii pentru anul universitar 2019-2020. În cazul în care în urma sesiunii de bază vor exista locuri neacoperite, se va organiza o sesiune suplimentară. Astfel, în perioada 30 iulie-2 august 2019, doritorii vor putea depune actele, iar în data 5 august vor afla rezultatele.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Șofer din Chișinău, filmat cum voia să calce un pieton | VIDEO

O mașină a fost surprinsă cum încearca intenționat să lovească un pieton pe o stradă …