Știrea zilei

Incendiu violent la un spital din Rio de Janeiro. Pacienții au fost mutați în paturi improvizate direct pe stradă | VIDEO

11 persoane și-au pierdut viața în timpul unui incendiu devastator într-un spital din Rio de Janeiro. Cauzele incendiului nu se cunosc, dar se presupune că ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un generator.

Tragedia din spitalul Badim, din cartierul Maracana al oraşului, s-a produs în noaptea dinspre joi spre vineri, relatează AFP. Focul a fost stins în câteva ore, iar pompierii și-au petrecut noaptea căutând cadavre printre dărâmături, după ce toate victimele au fost evacuate. În total, în secția afectată de flăcări erau 103 pacienţi. Autoritățile au scos zece corpuri neînsufleţite, iar un alt cadavru fusese scos din clădire. Angajaţii spitalului, membrii echipelor de intervenţie şi locuitori din zonă – toți au ajutat la salvarea pacienţilor. Tuturor le-au fost oferite îngrijiri medicale, pe saltele, în afara spitalului. Circa 90 de persoane au fost transferate la alte spitale. Numărul morților ar putea  crește, anunță autoritățile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Boris Johnson, internat de urgență în spital, la 10 zile după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a fost internat în spital la 10 zile după ce …