Știrea zilei

Încă un pas spre iluminarea totală a orașului Taraclia, cu susținerea Partidului „ȘOR” | VIDEO

Au fost demarate lucrările pentru cea de-a doua etapă, din cele șase preconizate, în cadrul proiectului de iluminare stradală a orașului Taraclia. Potrivit inițiativei demarate de primarul localității Veaceslav Lupov, cu susținerea Partidului „ȘOR”, 14 străzi vor fi iluminate în totalitate, iar până la sfârșitul lunii aprilie, Taraclia va deveni cel mai luminos oraș din sudul țării.

Primul bec LED econom, care va lumina, în curând, orașul Taraclia, a fost instalat de muncitori în cel de-al doilea sector, care preconizat să fie iluminat în totalitate. La eveniment au fost prezenți și locuitori ai celor 14 străzi incluse în proiect. Aceștia ne-au mărturisit că s-au convins deja că primarul lor este de încredere.

„Lămpile care stau nu funcționează demult. Sunt încă de pe timpul Uniunii Sovietice, chiar se urcă și un porumbel pe ele. Aici e foarte întuneric, dar avem încredere în primarul nostru. Am votat pentru el. I-am acordat votul și sperăm că vom avea lumină.”

„Toate partidele doar promiteau, cele care erau până la Veaceslav Lupov, dar de când l-am primit și am votat pentru el, se simte că am procedat corect. El promite și face.”

„Evident, că nu era aici lumină. Lumina este întâi de toate. Mergi seara, te împiedici, mai ales iarna. Și cablajul era vechi.”

De la inaugurarea lucrărilor nu a lipsit deputatul Reghina Apostolova și primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, care le-au mulțumit oamenilor pentru încredere.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat, Partidul Politic „ȘOR”: „Orașul Taraclia, unde trăiesc 70 la sută de locuitori de etnie bulgară, în luna octombrie, au făcut alegerea corectă. Partidul „ȘOR” vine acolo unde este primit cu încredere, iar schimbările vin astăzi și acum.”

VEAVESLAV LUPOV, primarul orașului Taraclia: „Aici lumină practic nu este. Nici lămpi nu sunt. Dacă în primul sector erau un număr mic de becuri de iluminat, aici străzile nu erau iluminate. Chiar acum oamenii care au venit nu credeau că vor avea lumină.”

Pe acest sector vor fi instalate aproximativ 700 de becuri LED. Prima etapă de iluminare stradală a orașului Taraclia a fost finalizată marți. Proiectul este unul dintre prioritățile anunțate de primarul localității, Veaceslav Lupov, membru al artidului „ȘOR”, pe care a reușit să-l demareze la doar câteva luni de la preluarea mandatului. Autoritățile dau asigurări că până la sfârșitul lunii aprilie proiectul va fi realizat, iar Taraclia va deveni cel mai luminos oraș din sudul țării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO