Știrea zilei

Încă un caz de infectare cu coronavirus în Moldova. Declarațiile Ministrului Sănătății | VIDEO

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus, în contextul în care sunt cazuri în cele mai multe țări! Iar în țara noastră a fost înregistrat un nou caz de infectare cu virusul COVID-19! Este vorba despre un tânăr revenit recent din Italia. Astfel, numărul celor infectaţi cu virusul periculos a ajuns la PATRU. În același timp, alte 13 persoane, printre care 5 minori, sunt suspectate de infectare prin coronavirus. Între timp, la intrarea în țară au fost luate măsuri drastice pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Toți cetățenii care revin din țările afectate de COVID-19 sunt plasați în carantină pentru 14 zile.

Ministrul Sănătăţii spune că tânărul depistat cu noul coronavirus este unul dintre pasagerii cursei Milano – Chișinău. Acesta a fost testat de două ori, ca în final, rezultatul să fie pozitiv. În acelaşi timp, autorităţile spun că șase persoane suspecte sunt internate la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală, iar cinci copii și doi adulți sunt la spitalul de Boli Contagioase pentru copii. Din celelalte 30 de cazuri suspecte, 28 nu s-au confirmat.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Absolut toate persoanele care sunt la momentul actual suspecte vor fi prelevate probele şi vom merge conform algoritmului care a fost determinat.

Oficialul dă asigurări că există suficiente teste pentru depistarea infecțiilor prin coronavirus, iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” face față fluxului de pacienți.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: La „Toma Ciorbă” există locuri şi capacitate pentru plasarea pacienţilo r. Când va exista o insuficienţă de locuri, noi activizăm cel de-al doilea spital strategic. Este vorba despre spitalul clinic al ministerului Sănătăţii. Totodată, Viorica Dumbrăveanu spune că de asistență medicală gratuită vor beneficia inclusiv cetățenii care nu sunt asigurați și nu au viză de reședință.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Absolut toate persoanele care necesită această asistenţă medicală, în mod gratuit primesc această asistenţă medicală indiferent unde au viză de reşedinţă.

Ministrul mai susține că starea bolnavilor este de gravitate medie. Autoritățile fac apel către populaţie să nu discrimineze persoanele care sunt în regim de autoizolare și care au fost în reşedinţă.

Ministrul mai susține că starea bolnavilor este de gravitate medie. Autoritățile fac apel către populaţie să nu discrimineze persoanele care sunt în regim de autoizolare și care au fost în contact cu cei infectați cu virusul periculos. Totodată, cetățenii sunt îndemnați să nu creeze panică, să se abțină de la călătorii în afara țării și să respecte măsurile de protecție anunțate de autorități.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Scăldat cu final tragic: Două persoane, găsite moarte în apele bazinelor acvatice

Au mers la scăldat, iar consecințele au fost fatale. Două persoane au decedat pe parcursul …