Știrea zilei

Încă un aspirant la fotoliul de primar al Chişinăului cere excluderea lui Ceban din cursa electorală | VIDEO UPDATE

Două formațiuni politice cer Consiliului Electoral de Circumscripție să-l elimine pe socialistul Ion Ceban din cursa electorală pe motiv că acesta ar folosi fonduri financiare nedeclarate. Este vorba de Partidul Liberal și Uniunea Salvați Basarabia care sunt de părerea că Ceban ar fi finanțat de Federația Rusă și nu a declarat cel puțin 100 de mii de euro.

Candidatul USB la funcția de primar general al Capitalei, Valeriu Munteanu susține că socialistul Ion Ceban, contracandidatul său, încalcă grav codul electoral, deoarece cheltuielile privind amplasarea panourilor publicitare care au împânzit Chișinăul nu se regăsesc în raportul pe care-l prezintă Partidul Socialiștilor săptămânal la CEC. Valeriu Munteanu a menţionat că echipa sa a numărat în oraş peste 100 de panouri care ar costa de la 250 până la 2.000 de euro pe lună. În patru rapoarte prezentate de PSRM, însă, au fost raportate cheltuieli pentru publicitate stradală în mărime de doar aproximativ 15 mii de lei, mai spune Muntean.

Din calculele pe care le-am făcut noi, valoarea reală a cheltuielilor pe care le face real PSRM-ul pentru amplasarea acestor panouri stradale este de 30 de ori mai mare, aproximativ 100 de mii de euro pe lună, a declarat  VALERIU MUNTEANU, candidatul USB pentru funcția de primar al capitalei.

Și liberalul Dorin Chirtoacă este de părere că cheltuielile pentru publicitatea socialistului Ion Ceban nu sunt declarate.

Iată unde sunt banii – din Rusia, iată cum are loc finanțarea ilegală a partidului Socialiștilor, dar Procuratura nu vede și nici nu vrea să vadă, a declarat DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcția de primar mun. Chișinău.

În acest sens, atât Munteanu cât și Chirtoacă cer excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală. De cealaltă parte, Ion Ceban spune că socialiștii fac o campanie corectă și transparentă, iar toate rapoartele sunt publice și nu este nimic de ascuns în această privinţă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

pro moldova

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu la adresa României

PRO MOLDOVA condamnă declarațiile deplasate și total nepotrivite ale premierului Ion Chicu și exprimă în …