Știrea zilei

Încă trei localități din țară, în carantină. Alte decizii importante luate de Comisia pentru Situații Excepționale | VIDEO

Începând de astăzi, trei localități din țară intră în carantină. Este vorba de orașul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani din același raion. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, după ce în localități au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Tot de astăzi, toți cetățenii care intră în țară, indiferent dacă sunt moldoveni sau au permis de ședere în Moldova, vor fi obligați să procure polița de asigurare medicală.

Potrivit informațiilor făcute publice, în orașul Soroca au fost confirmate 22 de cazuri de coronavirus. În orașul Ștefan Vodă au fost depistate pozitiv 11 persoane, printre care și președintele raionului Vasile Maxim. În satul Carahasani, din același raion, numărul bolnavilor a ajuns la nouă. În aceste condiții, cele trei localități vor intra în carantină, iar numărul polițiștilor și al militari, care vor supraveghea circulația persoanelor, va fi suplinit.

VALENTINA BARBEI, vicepreședintele raionului Ștefan Vodă: „Vor fi trei puncte în Ștefan Vodă, unul la intrare în Carahasani. Aseară am intervenit cu două tractoare, am dezinfectat străzile în Ștefan Vodă. Vedem și pe parcurs ce măsuri mai întreprindem. E important ca circulația cetățenilor, a mijloacelor de transport, să fie mai restricționată.”

Potrivit unei alte decizii emise de Comisia pentru Situații Excepționale, pe toată perioada stării de urgență, cetățenii din Moldova, dar și străinii care dețin permis de ședere pe teritoriul țării, care vor trece frontiera vor fi obligați să procure polița de asigurare medicală. Asta în cazul în care nu au procurat-o deja. Costul primei de asigurare este de 4056 de lei. Fiecare cetățean neasigurat va semna o declarație pe propria răspundere prin care se va obliga ca în termen de 72 de ore, de la intrarea în țară, va procura polița medicală.

O altă decizie se referă la gradele de dizabilitate. În cazul persoanelor al căror acest statut expiră în perioada stării de urgenţă, va fi prelungit automat de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, până în data de 15 mai. Totodată, Comisia pentru Situații

O altă decizie se referă la gradele de dizabilitate. În cazul persoanelor al căror acest statut expiră în perioada stării de urgenţă, va fi prelungit automat de Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă, până în data de 15 mai. Totodată, Comisia pentru Situații Excepționale l-a desemnat pe directorul spitalului Municipal “Sfânta Treime”, Oleg Crudu, în calitate de director al Instituţiei Medico–Sanitare Publice “Centrul COVID–19”, care a fost amenajat în cadrul ”MOLDEXPO”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …